Δήμος Μπεμπέκης: οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μια γροθιά για να αντιπαλέψουν όσα έρχονται

 

Υποχρεωτικός έλεγχος, με τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, στους χώρους εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να εξοικειώνονται με τη διαδικασία ελέγχου της υγείας τους, αλλά και σωστή επικοινωνία των οφελών από τον εμβολιασμό από έγκριτους –και ηθικούς, προσθέτει με νόημα- επιστήμονες, θα μπορούσαν να τιθασεύσουν την εξάπλωση της πανδημίας, εκτιμά ο συμπολίτης, αυτοαπασχολούμενος και μέλος της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ, κ. Δήμος Μπεμπέκης.

Εκτιμά ότι η μέχρι τώρα διαχείριση, σε χώρους εργασίας και στα σχολεία, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά αντίθετα επιδείνωσε την εξάπλωση: τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν εδώ και ένα χρόνο. Τεστ και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές πριν μπούνε στις τάξεις. Να βρεθούν χώροι να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια , που ποτέ δεν έκλεισαν, πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους στοιβαγμένοι μέσα στα λεωφορεία. Όλοι τις είδαμε τις εικόνες. Είναι απαράδεκτα όλα αυτά και θυμώνουν’ , υποστηρίζει.

Ο ίδιος, εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού, προτρέπει τους συμπολίτες να κάνουν το ίδιο: ‘μην πέφτουμε στις παγίδες των ανταγωνισμών των φαρμακοβιομηχανιών. Όλα τα παιδιά εμβολιάζονται . Και μάλιστα υποχρεωτικά’.

Οι ανακοινώσεις του Κ.Μητσοτάκη για τη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ΕΣΥ στη μετά covid εποχή, στην οποία σαφώς ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει σύμπραξη με τους ιδιώτες, αποκαλύπτουν τι σχεδιάζεται και για τη δημόσια υγεία, επισημαίνει :’ φωνάζαμε να επιτάξουν τους ιδιώτες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ο παππούς μου έλεγε ότι στον πόλεμο του επιτάξαν το άλογο. Και χωρίς αποζημίωση. Και φυσικά το άλογο δεν του το επέστρεψαν ποτέ.  Τώρα, φυσικά, φαίνεται γιατί δεν επιτάξαν τους κλινικάρχες. Τους ανοίγουν το δρόμο και στο δημόσιο σύστημα υγείας’.

Το νέο εργασιακό ν/σ δεν έλειψε από τη συζήτηση: ‘οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μια γροθιά και να θυμούνται ότι κατά μόνας δεν μπορούν να αντιπαλέψουν ότι έρχεται. Όλοι μαζί μέσα από τα συνδικάτα τους πρέπει να δώσουν τον αγώνα, όχι μόνο της διεκδίκησης αλλά και της ανατροπής όσων ετοιμάστηκαν’, επισημαίνει και προσθέτει: ‘οι κοινωνίες των ανθρώπων οικοδομήθηκαν πάνω στις αξίες της αλληλεγγύης. Μόνο τη ματαιοδοξία τους εξυπηρετούν όσοι στρέφονται εναντίον του λαού’, για να καταλήξει: ‘θα ξαναπώ στους συμπολίτες να εμβολιαστούν και θα τους ζητήσω να σκύψουν να ακούσουν τι λέει το ΚΚΕ ακόμη και αν διαφωνούν’.

Ακούστε τον κ. Δ.Μπεμπέκη.

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά