Στην απεργία στις 10 Ιουνίου για το εργασιακό καλεί η Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης/10:30 στην κεντρική πλατεία η απεργιακή συγκέντρωση

Με την κατάθεση του σ/ν για τα εργασιακά στη Βουλή, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση των σωματείων ότι πρόκειται για ένα οδοστρωτήρα όσων  εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, επισημαίνει μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Κώστας Βογιατζής.

‘Είναι ακόμη χειρότερο από όσο το παρουσίαζε ο υπουργός κ. Χατζηδάκης’, εκτιμά και προσθέτει: ‘ απαγορεύεται η επαναπροκήρυξη απεργίας εάν κριθεί από τη δικαιοσύνη μια απεργία παράνομη και καταχρηστική’.

Άσκησε κριτική στην αρνητική  στάση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για το θέμα της κατάθεσης αιτημάτων – κατατέθηκαν τρία αιτήματα από την παράταξη της ΕΣΑΚ- για την κήρυξη πανξανθιώτικης απεργίας , ενώ καυστικός ήταν και στην κριτική που άσκησε σε ότι αφορά τη στάση της ΓΣΕΕ :’ αναγκάστηκε να ομολογήσει, στην ολομέλεια,  πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν σε πρωτύτερα σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα μαζί με την κυβέρνηση’.

‘Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε. Είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης. Πρέπει να οργανωθούν και να παλέψουν ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί στη Βουλή’, προέτρεψε ο κ. Βογιατζής, συμπληρώνοντας ότι η λαίλαπα θα συνεχισθεί με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με σ/ν που έρχεται.

Το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι είναι η απεργία, συνέχισε για να προσθέσει: ‘Και αυτό ακόμη , με το νομοσχέδιο, επιχειρείται να αποδυναμωθεί, όπως και η συνδικαλιστική δράση. Ας μας πει η κυβέρνηση θέλει τα σωματεία απλούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που θα προωθούν προγράμματα της Ε.Ε. για 5μηνα και 8μηνα ή οργανωμένα και μάχιμα για τους εργαζόμενους;’

Ο κ. Βογιατζής ενημέρωσε ότι ήδη σωματεία υπογράφουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούν την κατάργηση όλων των νόμων που ρυθμίζουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την επιστροφή στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Αφού υπογραφεί από σωματεία σε όλη τη χώρα, θα αποσταλεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής.

Τέλος, κάλεσε τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισες να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην απεργία στις 10 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση ,που συνδιοργανώνει και με άλλα σωματεία η Ένωση, στις 10:30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία.

Ακούστε τον κ. Κ. Βογιατζή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά