Χ. Ευστρατίου: Αλλάζει άρδην το σκηνικό στα εργασιακά -Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο καλεί το Ν.Τ. Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης την Πέμπτη 10 Ιουνίου , στις 10:00 το πρωί, καλεί τα μέλη του και όλους τους Ξανθιώτες το Ν. Τ. Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, επισημαίνει ότι με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο οι ανατροπές που έρχονται θα αλλάξουν άρδην τις εργασιακές συνθήκες: ‘ μπορεί σε πρώτη φάση να αφορά κυρίως τον ιδιωτικό τομέα. Όμως είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στο δημόσιο. Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους Ξανθιώτες να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση. Ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουμε από μέλη μας , που κυρίως για οικονομικούς λόγους δεν συμμετείχαν σε απεργίες, για την απεργία της Πέμπτης είναι ενθαρρυντικά. Οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται τι έρχεται. Απομένει να το διαπιστώσουμε την Πέμπτη’, επισημαίνει.

Η κυβέρνηση έρχεται να ολοκληρώσει όσα είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε εργασιακά και ασφαλιστικό, εκτιμά.

Με την επέκταση των ατομικών συμβάσεων, ουσιαστικά αποδυναμώνεται ο εργαζόμενος αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπραγματευθεί μόνος του, σημειώνει  για να  προσθέσει ότι ήδη η κατάσταση σε ότι αφορά την εργασία στην Ελλάδα, είναι τραγική : ‘ δεν υπάρχουν αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Νέοι με μεταδιδακτορικούς τίτλους , δίνουν εξετάσεις για να μπουν ΕΠΟΠ φαντάροι στο στρατό… Οι βουλευτές πρέπει αν κατανοήσουν ότι όλο αυτό θα γυρίσει μπούμεραγκ σε βάρος τους. Όταν καταπονείς με 10ωρη εργασία έναν εργαζόμενο, χάνεται η ισορροπία. Τον καταβάλλεις ψυχικά και σωματικά’.

Ο κ. Ευστρατίου εστίασε και στις διατάξεις που αφορούν τα συνδικαλιστικά , εστιάζοντας στην αποδυνάμωση των απεργιών που επιχειρείται με την μη επαναπροκήρυξη απεργίας, εφόσον κριθεί από τη δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική, αλλά και με απαίτηση να λαμβάνεται απόφαση για απεργία με το 50+1% : ‘ αλήθεια με τι ποσοστό αναδεικνύονται κυβερνήσεις στις εθνικές εκλογές; Και με πόση αποχή; Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι διατάξεις στοχεύουν στην αποδυνάμωση της απεργίας. Όπως και στο ίδιο το –ήδη αποδυναμωμένο-  συνδικαλιστικό κίνημα, αφού εάν ένα διοικητικό συμβούλιο δεν συμμορφωθεί , θα βρεθεί αντιμέτωπο με ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα’.

Ο κ. Ευστρατίου Κάλεσε τους συναδέλφους του και τους Ξανθιώτες να συμμετάσχουν στην απεργία: ‘πλέον αφορά τον κάθε έναν προσωπικά’, κατέληξε.

Ακούστε τον κ. Χ.Ευστρατίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά