Δήμος Πρότυπο: ‘Τα έργα μας ανήκουν σε όλους τους Ξανθιώτες’

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ‘Δήμος Πρότυπο’, αναφέρει τα εξής :

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα το 3ο, 9ο, 18ο, τα δυο κτίρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου και το κτίριο του 2ου - 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, όπου υλοποιούνται έργα αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 593.476,40 ευρώ που υλοποιείται σε επτά (7) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας δεν μπορούσε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» γιατί θεωρήθηκε ως ενεργειακή αναβάθμιση και επιλέξαμε τότε να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους, κρίνοντας ότι ήταν απαραίτητο για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Επιπλέον, επιδιώξαμε και καταφέραμε τότε, να εντάξουμε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» την αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων άλλων σχολικών μονάδων, καθώς και παρεμβάσεις αναβάθμισης των αύλειων χώρων με την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού, ένα έργο με αντίστοιχο προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ.

Η υλοποίηση όλων των  ανωτέρω έργων  που σχεδιάσαμε, διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και προχωρήσαμε στη δημοπράτησή τους, είναι βασική μας προτεραιότητα και υποχρέωση των σημερινών διοικούντων...

Παρακολουθούμε, την εξέλιξη των έργων μας, στον Δήμο Ξάνθης.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος, Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης  «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», π. Δήμαρχος Ξάνθης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά