Α.Μπαλτζοπούλου: Αντισυνταγματική έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους του δημοσίου/Να σπεύσουν για αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ

Ευχάριστα νέα για τους πολιτικούς συνταξιούχους του δημοσίου, αφού με νέα του απόφαση –είναι η δεύτερη- έκρινε αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βεβαίως η οικονομική κατάσταση της χώρας, λόγω και της υγειονομικής κρίσης, καθιστά…συγκρατημένα αισιόδοξους τους δικαιούχους, όμως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν από τις κύριες συντάξεις τους, μετά και τη δεύτερη δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με παρέμβαση της, στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος του Συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων του δημοσίου Ν. Ξάνθης και Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΠΣ, κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, ενημέρωσε, και δια ραδιοφώνου, τους συνταξιούχους καθώς όπως τόνισε:’ ενημερώσαμε και κατ’ ιδίαν τα μέλη μας. Όμως επειδή η ΠΟΠΣ , η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας, μας απέστειλε έντυπα αιτήσεων που πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι  συνταξιούχοι μας μέχρι τέλη Ιουνίου, για την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν ως εισφορά αλληλεγγύης, τους ενημερώνουμε και μέσω του ραδιοφώνου να σπεύσουν να παραλάβουν και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, που θα σταλούν εν συνεχεία,  ομαδικά,  στον ΕΦΚΑ. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη , από τις 10:00 έως τις 13:00, μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο μας για αυτό το σκοπό, με μάσκα προστασίας και τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία. Μαζί τους πρέπει να έχουν τον αριθμό μητρώου της κύριας σύνταξης τους, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας , και λόγω της πανδημίας, είναι δύσκολη. Όμως , μετά τη δικαίωση μας από το Ελεγκτικό συνέδριο, και τις περικοπές που τα τελευταία χρόνια είχαμε στις συντάξεις μας, θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των ποσών και θα ασκήσουμε πίεση προς το υπουργείο να εφαρμόσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου’, υπογραμμίζει.

Η παράκληση για εξόφληση των συνδρομών

Η κ. Μπαλτζοπούλου κάλεσε τα μέλη του συλλόγου όταν προσέρχονται στο γραφείο για τις αιτήσεις:’ να εξοφλούν και τις συνδρομές τους. Η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν πληρώθηκε. Το γραφείο ήταν κλειστό από τον Φεβρουάριο του 2020 λόγω του κορωνοϊού. Έγιναν κάποια συμβούλια τον Οκτώβριο και κλείσαμε πάλι. Όμως τα πάγια μας έξοδα ‘τρέχουν’. Οι συνδρομές των μελών μας είναι η μόνη πηγή εσόδων μας. Θερμή παράκληση προς τα μέλη μας να φροντίσουν για την εξόφληση των συνδρομών, ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας’.

Η προτροπή προς τους συμπολίτες της να εμβολιαστούν

Η δραματική περιπέτεια που πέρασε η ίδια και η οικογένεια της με τον κορωνοϊό, και την οποία μοιράστηκε και μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου με την τοπική κοινωνία προτρέποντας, τότε, τους συμπολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της :’ Εμβολιάστηκα τρεις μήνες μετά την ανάρρωση μου και παρά το γεγονός ότι είχα αντισώματα. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτή η περιπέτεια. Να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες. Ξεκινήσαμε τώρα να ερχόμαστε στο γραφείο, Δευτέρες και Τετάρτες, όσα μέλη του Δ.Σ. εμβολιαστήκαμε. Και πάλι τηρώντας όλα τα μέτρα: μάσκες, αποστάσεις, ανοιχτά παράθυρα. Είναι ο μόνος τρόπος για να θωρακιστούμε και να ανακτήσουμε την ελευθερία μας. Οι επιπτώσεις που άφησε η πανδημία, εκτός από την υγεία και στην ψυχολογία μας, ερευνώνται. Σε μια επίσκεψη μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κλήθηκα να συμμετάσχω σε έρευνα που διεξάγεται για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία. Μια έρευνα στην οποία καλείσαι να απαντήσεις σε 150 ερωτήσεις… Αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι , με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αντιλαμβανόμαστε ήδη το μέγεθος του προβλήματος. Εμβολιαστείτε…’.

Ακούστε την κ. Άννα Μπαλτζοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά