Ταξική Πορεία Ξάνθης για τη χθεσινή απεργία: ‘μαζικός αγώνας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα’

Η Ταξική Πορεία Ξάνθης σε ανακοίνωση της για τη χθεσινή απεργία αναφέρει:

«Με μαζικά συλλαλητήρια χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα και στη Ξάνθη, έδειξαν ότι έχουν τη θέληση και τη δύναμη να παλέψουν ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζιδάκη. Να πάνε κόντρα στην ξεπουληματική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων, που ακύρωσαν (με τη συνηγορία του ΠΑΜΕ) την απεργία της 3ης Ιούνη. Να προσπεράσουν τη ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των κολαούζων της για δήθεν «φιλεργατικό» νομοσχέδιο». Να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνει το νομοσχέδιο. Στην κατάργηση του 8ωρου, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας, τον ενταφιασμό του ελεύθερου, ανεξάρτητου συνδικαλισμού,.

Η επόμενη μέρα της απεργίας στις 10 Ιούνη πρέπει να μας βρει ξανά στους δρόμους πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά. Είναι σίγουρο ότι οι εργατοπατέρες και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάλεσαν την απεργία λόγω των διευρυμένης αγανάκτησης από τη βαρβαρότητα των μέτρων και για να «βγουν από την υποχρέωση». Δεν έχουν καμιά διάθεση να πάνε κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από αυτές τις «ηγεσίες».

Όπως δεν έχουν τίποτε θετικό να περιμένουν από την υποκριτική και προκλητική «συμμετοχή» του ΣΥΡΙΖΑ στις απεργιακές συγκεντρώσεις, τις υποσχέσεις και την καλλιέργεια κοινοβουλευτικών αυταπατών. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που ψήφισε το χτύπημα της απεργίας, που διεύρυνε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που άνοιξε δρόμο για τον κρατικό έλεγχο των σωματείων μέσω του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων.

Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων!! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σωματείο να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενεργοποίησης των εργαζομένων. Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις αγώνα για ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο.

Να γυρίσουμε την πλάτη στη συμβιβαστική γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών και να αναδείξουμε μια άλλη, ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τακτική της εκτόνωσης και της ήττας, με απεργίες-άσφαιρες τουφεκιές για «την τιμή των όπλων». Να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης. Η μάχη απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα δεν θα είναι μιας ριξιάς. Απαιτεί επιμονή, μαζικότητα και αποφασιστικότητα!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά