Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Το ψήφισμα για τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης είναι το εξής :

«Σήμερα, 10 Ιουνίου 2021, μετά το προσκλητήριο προς τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και πολίτες του νομού μαζευτήκαμε για να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την αγανάκτησή μας για την συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, το φώς της δημοσιότητας βλέπει τις δυσμενείς αλλαγές που ετοιμάζουν στο εργασιακό τοπίο βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το 8ωρο αλλά και την πενθήμερη εργασία, την κυριακάτικη αργία και κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα.

Το νομοσχέδιο «εργασιακός οδοστρωτήρας» που προωθείται είναι εις βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του τα βάρη της δογματικής εμμονής της κυβέρνησης σε μέτρα και πολιτικές πού το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χάνουν δυσβάσταχτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον.

Πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τα «δώρα» πού ετοιμάζονται να προσφέρουν στους εργοδότες υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν βιοπαλαιστές, υπάρχουν ψυχές που δε διαπραγματεύονται όσα έχουν κατακτήσει με αίμα, με αγώνες και με θυσίες.

Όλοι εμείς μέσα από τα συνδικάτα αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, υγεία και σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να ακυρώσουμε κάθε πολιτική που στοχεύει στη ζωή μας, στην καθημερινότητα μας, στο μέλλον μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά