Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ενημερώνει για τη χθεσινή απεργία και το συλλαλητήριο για τα εργασιακό

Για τη χθεσινή απεργία και το συλλαλητήριο, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ενημερώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

Για την απεργία αναφέρει:

«Μαχητική ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας στα πλαίσια της Στάσης Εργασίας που προκήρυξε η Ένωσή μας ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για την κατάργηση του οκτάωρου, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και το δικαίωμα στην απεργία.

Κρατήσαμε ψηλά την σημαία του αγώνα κόντρα και στην υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που δεν μπήκε καν στον κόπο να καλέσουν σε συνεδρίαση το ΔΣ, παρά το αίτημα της ΕΣΑΚ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.), ώστε να κλιμακώσουν με απόφαση για νέα απεργία στις 16 Ιούνη, την ώρα που δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις κι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα δίνουν τιτάνια μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Αρκέστηκαν σε μία σκέτη ανακοίνωση, παίζοντας το παιχνίδι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όπως τόνισε και στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του σωματείου μας και μέλος του ΔΣ του ΕΚΞ, Βογιατζής Κώστας: «Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, δίνουμε αυτό το μήνυμα παρά τις τρικλοποδιές που βάζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός και παρά το κρεσέντο αυταρχισμού στο οποίο επιδόθηκε η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα. Σε χρόνο ρεκόρ, τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομη την απεργία των ναυτεργατών, την απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, ενώ χθες το βράδυ κυβέρνηση και εργοδοσία, μετά τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου άρχισαν τις «διευθετήσεις» και του ...απεργιακού χρόνου. Οι εργαζόμενοι όμως δεν τρομοκρατούνται! Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Η ίδια αποφασιστικότητα που δείχνουν τα ταξικά σωματεία σήμερα είναι αυτή που θα πετάξει και το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα εκεί όπου ανήκει, στα σκουπίδια!»

Από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε νέο αγωνιστικό απογευματινό συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας, την ώρα που θα γίνεται η ψηφοφορία στην βουλή.»

Για το συλλαλητήριο επισημαίνει τα εξής :

«Ακόμη μια μαχητική απάντηση απέναντι στη ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Ξάνθη το απόγευμα στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, με κλιμάκωση του αγώνα μετά την πρωινή συγκέντρωση που κάλεσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης και της στάσης εργασίας, ενώ συμμετείχαν και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Διδακτόρων Ξάνθης. Η μαχητικότητα των δύο συγκεντρώσεων, συνέχειας της απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Ιούνη, έδειξε την εναντίωση των εργαζόμενων απέναντι στην κατάργηση του 8ωρου, το δικαίωμα στην απεργία και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

 Χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Γιώτα Ρόιδου δίνοντας το σύνθημα πως μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να ξηλώσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο που στήθηκε στις πλάτες μας και να πετάξει και αυτό το νομοσχέδιο στα σκουπίδια. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στις γειτονιές της πόλης, η οποία κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία με βασικό σύνθημα των διαδηλωτών «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο-δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά