Η Ξανθιώτισσα, Μελίς Καπζά, ζωγραφίζει με τα μάτια της ψυχής.....

Μια μεγάλη διάκριση κατέλαβε η ξανθιώτισσα μαθήτρια Καπζά Μελίς που ζωγραφίζει εξαιρετικά παρά τα σοβαρά προβλήματα όρασης.

Τα 5α YouSmile Awards, η κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Στην κατηγορία «Τέχνη και Πολιτισμός», νικητές αναδείχτηκαν η 14χρονη Καπζά Μελής από το 3ο Λύκειο Ξάνθης και ο 13χρονος Γαβριήλ Κελσίδης μαθητής στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σερρών. Η Μελίς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης, αλλά ζωγραφίζει ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική και συμμετέχει ενεργά στην έκθεση ζωγραφικής του σχολείου.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή στην εκδήλωση είπε ότι ....ήρθαμε εδώ για να χαμογελάσουμε και να χαρούμε για τις επιτυχίες των παιδιών και τα μάτια μας γέμισαν από δάκρυα που έφερε η συγκίνηση από τον αγώνα, τη θέληση και την πίστη, αυτών των ξεχωριστών νέων μας......

Εύγε, σε όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά