Σε Γυφτόκαστρο και ελληνοβουλγαρικά σύνορα σήμερα η ομάδα της 5ης Διάσχισης Ν.Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων

Μέχρι το τέλος της σημερινής τους διαδρομής στο Ωραίο, τα μέλη της ομάδας πεζοπορίας της 5ης Διάσχισης Ν.Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων , θα έχουν διανύσει περί τα 130 χλμ μέσα στις έξι πρώτες ημέρες!

Τους συναντήσαμε σήμερα το πρωί αφού ‘πάτησαν’ την κορυφή Γυφτόκαστρο και βρίσκονταν λίγο πριν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα!

‘Θα εφοδιαστούμε με νερό από μια πηγή και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας’, μας ενημέρωσε ο Βασίλης Γεωργιάδης, προσθέτοντας : ‘ξεκινήσαμε νωρίς σήμερα για να αποφύγουμε τη ζέστη’.

Χθες πέρασαν μια όμορφη βραδιά, μέσα στα αντίσκηνα, και απόλαυσαν μακαρόνια με κιμά από τα χεράκια της Ιωάννας Πορφυλλίδου!

Οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ-παράρτημα Ξάνθης είναι κοντά τους κάθε βράδυ σε περίπτωση που χρειαστούν τις υπηρεσίες τους.

‘Είναι όλοι ενθουσιασμένοι με πρώτο το νεαρότερο της παρέας μας, ένα 20χρονο από το Κιλκίς, ο οποίος ακολουθεί την αποστολή μαζί με τους γονείς του. Ήδη ετοιμάζεται για την 6η Διάσχιση!’, μας πληροφορεί ο Βασίλης.

Σήμερα η ομάδα θα καταλήξει στο Ωραίο και από εκεί με λεωφορείο των ΚΤΕΛ θα μεταβούν στις Κάτω Θέρμες όπου θα διανυκτερεύσουν και θα απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά, ώστε να συνεχίσουν αύριο τη διαδρομή τους ανανεωμένοι!

Ακούστε τον Β. Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά