Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση της προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης προς τους Ξανθιώτες για την υποδοχή της πορείας μνήμης Ισαάκ-Σολωμού την Κυριακή στην Ξάνθη

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς τους συνδημότες μας και όλα τα μέλη των Συλλόγων της Ξάνθης, να τιμήσουν με την παρουσία τους την πορεία μνήμης Ισαάκ –Σολωμού, την οποία θα υποδεχθούμε στην Ξάνθη την Κυριακή 4 Ιουλίου, απηύθυνε μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου , η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν.Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου.

Η κ. Χατζηγεωργίου προέτρεψε όλες και όλους μας να δείξουμε έμπρακτα την συμπαράσταση μας στον αγώνα απελευθέρωσης της Κύπρου , αλλά και ότι δεν ξεχνάμε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τη δικαίωση των εν ψυχρώ εκτελεσθέντων Ισαάκ και Σολωμού. Να δείξουμε ότι οι προαιώνιοι δεσμοί Θράκης- Κύπρου που ξεκίνησαν πριν από 5.000 χρόνια με τους Θρακόφρυγες και συνεχίστηκαν από το Γρηγόρη Αυξεντίου και το Διονύσιο Καρδιανό, έχουν συνεχιστές κι εμάς σήμερα: « εκτός από την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη στη δικαίωση του αγώνα της Κύπρου μας και των δυο παλικαριών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, η πορεία φέτος έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα καθώς εορτάζουμε και τιμούμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Η Κύπρος και οι Κύπριοι έδωσαν δυναμικό παρών για την απελευθέρωση, όπως και σε όλους τους αγώνες του ελληνισμού’, θυμίζει η κ. Χατζηγεωργίου.

Συγκινημένη, ευχαρίστησε τους μοτοσικλετιστές της Ξάνθης , οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί της, ώστε να στηρίξουν και αυτοί την πορεία.

Στα οχήματα που θα συνοδεύουν την πορεία και στην Ξάνθη , αλλά και σε όλη τη χώρα, θα βρίσκονται η μάνα του Ισαάκ Ισαάκ και η κόρη του, Αναστασία, η οποία γεννήθηκε ένα μήνα μετά τη δολοφονία του πατέρα της.

Τα λόγια, με τα οποία απευθύνθηκε προς όλους μας, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, βαθιά ειλικρινή και αυθεντικά, συγκινούν και συνάμα αφυπνίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις υποδοχής στο Αυξέντιο ξεκινούν στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γ.Αυξεντίου από τον επικεφαλής της πορείας, το δήμαρχο Αβδήρων και την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης.

Αμέσως μετά επίσκεψη – ξενάγηση στο «Κέντρο Ανάδειξης Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου, «Γρηγόρης Αυξεντίου»», όπου η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων θα δώσει αναμνηστική πλακέτα του χώρου και στη συνέχεια η πορεία θα αναχωρήσει για την κεντρική πλατεία της Ξάνθης .

(Σ.σ: όλο το πρόγραμμα αναλυτικά στην αναρτημένη ανακοίνωση του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης στην ιστοσελίδα του δημοτικού ραδιοφώνου).

Ακούστε την κ. Ε. Χατζηγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά