Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων: ανεπιθύμητος στην Ξάνθη ο Κ.Μητσοτάκης!- κινητοποίηση στις 5:30μ.μ στην πλατεία Ελευθερίας

Σε κινητοποίηση σήμερα στις 5:30 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- το οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο-  καλεί τους Ξανθιώτες εργαζόμενους , η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, του νομοσχεδίου για κατάργηση του 8ώρου, της παρεμπόδισης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, μετά την διαχείριση της πανδημίας με εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, αφήνοντας το σύστημα Υγείας τσακισμένο, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι της Ξάνθης έχουμε να πούμε το εξής:

Ο κος Μητσοτάκης είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας! Το επικοινωνιακό σόου που ήρθε να στήσει σήμερα δεν αφορά το πώς θα γίνουν οι ζωές μας καλύτερες, το πως θα ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, το πως θα έχει σίγουρη και φθηνή ενέργεια στο σύνολό του ο λαός της περιοχής, αλλά πως θα ενισχυθούν τα μεγάλα μονοπώλια και οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Την ώρα που αδιαφορεί για το νοσοκομείο που υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης προσωπικού, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το XanthiTechLab, το οποίο είναι «εργαλείο δημόσιας διπλωματίας» - όπως αναφέρει η ίδια η αμερικανική πρεσβεία -έχει πάρει εργολαβία το ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα παιδιά μας. Μάλιστα εκτός της χρηματοδότησης από την αμερικάνικη πρεσβεία, το XanthiTechLab συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή του Δήμου Ξάνθης, με το πανεπιστημίου και βέβαια με την ίδια την κυβέρνηση. Άλλωστε τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, αλλά και τη συμμετοχήτου ελληνικού στρατού στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις «EuropeDefender 2021» και «Κένταυρο» στο Πετροχώρι Ξάνθης -κάνοντας πρόβες πολέμου σε μια περιοχή που «βράζει».

Παράλληλα η επίσκεψη στη ΔΕΔΔΑ, διαμηνύοντας τα έργα για το πέρασμα του φυσικού αερίου στην πόλη-δε θα λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φοιτητών για φθηνή θέρμανση. Η Ενέργεια για τον λαό της περιοχής μας παραμένει πανάκριβο εμπόρευμα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις. Η εγκατάσταση θα παραμείνει ένα μεγάλο έξοδο ακόμα και να καλυπτόταν το 100% στα τέλη σύνδεσης. Η πρόσβαση στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένη.

Οι εργαζόμενοι στην Ξάνθη γνωρίζουμε ότι είναι υποκριτικό το σόου Μητσοτάκη στην πόλη μας όταν:

•             Έχει εξαναγκάσει να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες με συνεχόμενα 10ωρα, κάτι που μας το πλάσαρε ως την «ελευθερία μας». Παράλληλα η μεγάλη πρεμούρα των κυβερνήσεων για χάρη των μεγαλοεπιχειρήσεων-η κατάργηση στο δικαίωμα της απεργίας, τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση- δείχνει και τον μεγάλο τους φόβο: Την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που πέρασαν και εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και σε αυτά που θέλουν να περάσουν στη συνέχεια.

•             Στο μάτι έχουν βάλει και το ασφαλιστικό! Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ο τζόγος του εργαζόμενου (μετατρέποντάς τον σε «επενδυτή»),διαμορφώνει τις συνθήκες ώστε η ασφάλιση να είναι ατομική και όχι συλλογική υπόθεση, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μια τρύπα 56 δισ. ευρώ η οποία θα φορτωθεί στις πλάτες μας και θα βάλει σε κίνδυνο και τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων.

•             Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά Σωματεία. Μόνο μέσα από το συλλογικό αγώνα, την οργάνωση και τη διεκδίκηση όχι μόνο τα νομοσχέδια που ψήφισαν θα πάνε στα σκουπίδια, αλλά τα σχέδιά τους μπορούν να γυρίσουν τούμπα! Προσπαθούν να κρύψουν το ότι η οικονομική κρίση είναι αδιέξοδο του συστήματος που υπηρετούν. Να το φορτωθούν οι ίδιοι και όχι οι εργαζόμενοι, οι φτωχές λαϊκές οικογένειες.

Διεκδικούμε:

•             Την κατάργηση του νομοσχεδίου εκτρώματος. Εμείς οι εργαζόμενοι θα το πετάξουμε εκεί που ανήκει: στα σκουπίδια! Κατάργηση όλων των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Με βάση τις δυνατότητες του σήμερα: 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.

•             Λεφτά για την Υγεία. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

•             Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό! Δωρεάν σύνδεση στα λαϊκά σπίτια, άμεση στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων για εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού.

•             Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τόσο στο φυσικό αέριο, όσο και στο πετρέλαιο.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σήμερα σε κινητοποίηση στις 5:30μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά