Στη γενέτειρα του Ξάνθη από χθες ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζωγράφος- Θα παρουσιάσει το βιβλίο του ‘Δημοσιογραφικές Ιστορίες…όπως τις έζησα’

Στην Ξάνθη βρίσκεται από χθες ο συμπολίτης δημοσιογράφος Γιάννης Ζωγράφος - ο οποίος μετά την πολύχρονη πορεία του στα πεδία της μάχιμης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, συνέχισε και στο εξωτερικό- προκειμένου να δει τους φίλους και συγγενείς , αλλά και να παρουσιάσει το βιβλίο του ‘Δημοσιογραφικές Ιστορίες…όπως τις έζησα’.

Τον προσεγγίσαμε μέσω φίλων του και τον φιλοξενήσαμε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για μια από τις πρώτες ‘καλημέρες’ στους φίλους που από το πρωί συναντά.

Σύντομα , μας ενημέρωσε , θα γνωστοποιηθεί η πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του, για το οποίο θα έρθουν στην πόλη και θα μιλήσουν γνωστοί δημοσιογράφοι, φίλοι και συνάδελφοι του,  ανάμεσα τους ο Αντώνης Παπαγιαννίδης  ο οποίος είναι ένας από τους εκδότες.

Πήγαμε πίσω στο χρόνο, στην Ελλάδα και την Ξάνθη της δικτατορίας, όταν κάπου εκεί στα 1973, αποφασίζει να φύγει από την πόλη του και να εισέλθει στο χώρο της δημοσιογραφίας. Επέστρεψε για λίγο, την άνοιξη του 1977, και συνεργάστηκε με το Γιάννη Διαφωνίδη στο ‘ΕΜΠΡΟΣ’, όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

45 ολάκερα χρόνια αφιερωμένος στη δημοσιογραφία, με αμέτρητες εργατοώρες στο ρεπορτάζ για πανελλήνιας εμβέλειας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Και ακολουθούν η Αγγλία και μετά οι Βρυξέλες, για είκοσι χρόνια,  όπου εργάστηκε στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ασχολούμενος με τα τηλεοπτικά.

Αυτό το μακρύ ταξίδι στον κόσμο της δημοσιογραφίας περιγράφει στο βιβλίο του, αποκαλύπτοντας 45 – όσα και τα χρόνια της δημοσιογραφικής του διαδρομής- άγνωστες ιστορίες για προσωπικότητες που συνάντησε και αναλύοντας γνωστότερες υποθέσεις με τον τρόπο που τις έζησε.

Το βιβλίο, με άδεια του εκδότη, διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από το site του κ. Ζωγράφου zografosmedia.com, αλλά και στα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Ακούστε τον Γ. Ζωγράφο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά