Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: μαχητική κινητοποίηση κατά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Ξάνθη

Σε ανακοίνωση της για τη χθεσινή κινητοποίηση κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, επισημαίνει:

«Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, κάνοντας σαφές πως η φιέστα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός στην Ξάνθη, δεν άγγιξε τους εργαζόμενους. Από την πλατεία Ελευθερίας, οι συγκεντρωμένοι πήγαν προς το Δημοτικό Αμφιθέατρο όπου στεγάζεται το Xanthi TechLab, το οποίο χρηματοδοτείται από την αμερικανική πρεσβεία για να ξεπλένει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σημείο όπου ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επισκεφθεί. Δεν προξενεί εντύπωση, όταν η ίδια κυβέρνηση ακολουθώντας το παράδειγμα της προηγούμενης, έδωσε γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟϊκούς, μάλιστα δίνοντας έδαφος για να πραγματοποιηθούν δύο ασκήσεις-πρόβες πολέμου: η «Europe Defender 2021» και ο «Κένταυρος 21» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Με πορεία που κατευθύνθηκε προς τη ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου ΑΕ), όπου ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τη διανομή φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνθήματά τους, απαίτησαν φθηνή ενέργεια για το λαό, προσλήψεις στη Υγεία, καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν: ο Σύλλογος Οικοτρόφων Ξάνθης, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υποψήφιων Διδακτόρων Ξάνθης, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Νομού Καβάλας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Καβάλας, το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Καβάλας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας.

Σε κινητοποίηση, παράλληλα, προχώρησαν και  οι Εργαζόμενοι Λιπασμάτων Καβάλας-ΒΦΛ, των οποίων τον αγώνα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης στηρίζει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά