Μίμης Μίλκογλου: «Νότια» η απόφαση για την εσπευσμένη πρεμιέρα των εκπτώσεων… Μεγάλη επάρκεια αγαθών και ανταγωνιστικές οι τιμές στην τοπική αγορά

Νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία ξεκίνησαν φέτος οι θερινές εκπτώσεις, γεγονός που αιφνιδίασε την τοπική αγορά της Ξάνθης,  όπως δήλωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευθύμης Μίλκογλου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στην επαρχία δεν υπάρχουν τα μεγάλα αποθέματα εμπορευμάτων που θα ήταν ο βασικός λόγος για την εσπευσμένη έναρξη των εκπτώσεων. «Επομένως θεωρώ ότι ήταν μια πιο… νότια απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε μάλιστα το υπουργείο να ακολουθήσει την ίδια τακτική -των γρήγορων αποφάσεων- και σε άλλα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε,  ότι οι πρώτες μέρες είναι πάντα διερευνητικές για τους καταναλωτές,  οι οποίοι πλέον αγοράζουν τα απαραίτητα και δεν προχωρούν κατά την εκπτωτική περίοδο, σε μεγάλες αγορές, όπως γινόταν τα παλιότερα χρόνια.

Κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να επιλέξει την τοπική αγορά, καθώς «υπάρχει μεγάλη ποσότητα και ποιότητα αλλά και ανταγωνιστικές τιμές»,  ενώ σημείωσε πως «Είμαστε κι εμείς καταναλωτές δεν είμαστε απρόσωποι. Θα είμαστε εκεί για ό,τι χρειαστεί»…

Ο κ. Μίλκογλου επισήμανε ότι μικρομεσαία επιχείρηση και τοπική κοινωνία αποτελούν μια αλυσίδα, που δε θα πρέπει να σπάσει. «Το εμπόριο δέχτηκε μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε βηματάκι-βηματάκι» σημείωσε και ευχήθηκε ότι οι εκπτώσεις θα αποτελέσουν μια «ανάσα» στην αγορά.

Παράλληλα τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση συνεχίζει να τηρεί με αυστηρότητα τα υγειονομικά,  μέτρα όπως έκανε όλον αυτόν τον καιρό.

Ακούστε τον Κ. Μίλκογλου 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου 

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά