Ο Ξανθιώτης προπονητής Εθνικής στο τραπ Νίκος Αντωνιάδης, μιλά για τον μεγάλο Γιάννη Χατζητσακίρογλου και θέτει εαυτώ στη δημιουργία ενός Σκοπευτηρίου στην πόλη μας

 
 
Αν και είναι μόλις 22 χρονών έχει τα χαρακτηριστικά ενός μεστού αθλητή. Το επέδειξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής που έγινε στο Όσιγιεκ της Κροατίας όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση στο τραπ. Είχαν προηγηθεί τρεις σημαντικές και ανεπανάληπτες διακρίσεις σε διαδοχικές ευρωπαϊκές συναντήσεις. Ο Γιάννης Χατζητσακίρογλου, αποτελεί το μέλλον, στη σκοποβολή στην Ελλάδα. Πίσω από τις επιτυχίες, βρίσκεται ο Ξανθιώτης προπονητής Νίκος Αντωνιάδης, Πρωταθλητής Ελλάδας και Ολυμπιονίκης.
 
Ο κ. Αντωνιάδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για τον «αθλητή φαινόμενο», που τον προπονεί από τα 12 του χρόνια, για την Άννα Κορακάκη, αλλά και για την κατασκευή ενός Σκοπευτηρίου στην Ξάνθη, για το οποίο, όπως είπε, «δε θα βοηθούσα απλά, για να γίνει, θα έδινα τα πάντα».
 
Μιλώντας για τον Γιάννη Χατζητσακίρογλου, τόνισε ότι συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αθλητή, με διακρίσεις ως έφηβος, αλλά και στη συνέχεια. «Είναι ένας τρομερός αθλητής», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, ένας αθλητής να έχει μπει πρώτος στον τελικό… «Έχω πάει σε Ολυμπιακούς, είμαι 7ος Ολυμπιονίκης, αλλά δεν έχω μπει ποτέ πρώτος σε τελικό», είπε.
 
Επισήμανε ότι στους πανευρωπαϊκούς «ήμασταν άτυχοι, καθώς πήραμε την πέμπτη θέση, ενώ έναν μήνα μετά, στο παγκόσμιο καταλάβαμε τη δεύτερη θέση». Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι χάθηκε η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. «Υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης κάρτας, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές», σημείωσε.
 
Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα «πολύ μεγάλο τουφέκι» με τρεις διακρίσεις στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι ο αθλητής του «δίνει τεράστιες οι δυνατότητες και μια μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα». Το κατόρθωμα του 22χρονου Χατζητσακίρογλου φαίνεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα στο τραπ διαθέτει 80 αθλητές, όταν στη γειτονική μας Ιταλία καταγράφονται επίσημα 60 χιλιάδες αθλητές…
 
Μίλησε, ωστόσο, και για τη μεγάλη Άννα Κορακάκη, ένα… «αθλητικό τέρας», όπως τη χαρακτήρισε, που εργάστηκε κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες. «Ως νεανίδα για να πάρει την κάρτα συμμετοχής έπρεπε να συμμετάσχει στην κατηγορία γυναικών. Συμμετείχε και κέρδισε και δύο μετάλλια», ενώ πρόσθεσε ότι, πλέον, «τα προβλήματα τα λύνονται, με τη βοήθεια ενός χορηγού ο οποίος συγκινημένος από την υπόθεση εξέλιξης της Άννας έχει δωρίσει ένα μεγάλο ποσό και πληρώνει για να φτιάξει ένα ιδιωτικό σκοπευτήριο για την άννα τον αδελφό τους και άλλα παιδιά, που ασχολούνται με την σκοποβολή. 
Ο Νίκος Αντωνιάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής ενός Σκοπευτηρίου στην Ξάνθη, εξέλιξη η οποία θα υποστήριζε την προσπάθεια των αθλητών της περιφέρειας οι οποίοι αναγκάζονται να προπονούνται στο… πλησιέστερο, στη Θεσσαλονίκη. «Ο Δήμος μπορεί να το κάνει, όπως και ο Σκοπευτικός Σύλλογος. Είναι τέτοια η γραφειοκρατία, που αν πούμε ότι θα το ξεκινήσουμε σήμερα θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε σε τέσσερα χρόνια. Πιστεύω στις ικανότητες του δημάρχου, του οποίου τα λόγια είναι πάντα μετρημένα και θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα». Ταυτόχρονα, σχολίασε ότι ο ίδιος δε θα βοηθούσε απλώς σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά «θα έδινα τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Όπως έκανε και το 2001, όπου από τη β’ κατηγορία και σε ηλικία 33 ετών, κατάφερε σύντομα να εκπροσωπήσει τη χώρα και να λάβει διακρίσεις. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 2004 κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. «Υπήρξε η αμέριστη βοήθεια πολλών δραστήριων ανθρώπων και με τη συνδρομή της τότε δημοτικής αρχής. Όμως ό,τι έγινε, ήταν πρόχειρο, εκ των ενόντων και όχι από την οργανωμένη πολιτεία», τόνισε.
 
Ακούστε τον κ. Αντωνιάδη 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά