Γιώργος Χατζηθεοδώρου: «Μεγάλη συμμαχία για το καλό του τόπου – Κάποιοι ανεπάγγελτοι έζησαν από την Τ.Α. και στο τέλος βρήκαν και επάγγελμα»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Πολίτες για την Ξάνθη», Γιώργος Χατζηθεοδώρου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου, χωρίς να κατονομάσει, ακολουθώντας, ωστόσο, την τακτική της «φωτογράφισης», έκανε λόγο για δημοτικούς συμβούλους που ήταν ανεπάγγελτοι, πλούτισαν και στη συνέχεια… βρήκαν και επάγγελμα. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για μια «ανάλγητη δημοτική αρχή» η οποία χαρακτηρίζεται, όπως είπε, «από τις απευθείας αναθέσεις», τις οποίες και χαρακτήρισε «προκλητικές». «Δε λέω ότι είναι παράνομες, αλλά δεν είναι και πολύ ηθικές», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν «επαγγελματίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, εδώ και 32 χρόνια. Κάποιοι ζουν από αυτό και τελικά κατάφεραν να αποκτήσουν και επάγγελμα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πανελλαδικό φαινόμενο.

Επισήμανε ότι «Δεν είναι πάντα εύκολο να κατονομάσει κανείς,  όταν όμως φωτογραφίζεις, ε… είμαστε μικρό χωριό, καταλαβαινόμαστε», τόνισε…

Ο ίδιος σχολίασε ότι η δημοτική αρχή είναι ανεπαρκής. «Πού είναι όλα αυτά τα έργα» και αναφέρθηκε στο Κολυμβητήριο, το πάρκινγκ, την καθαριότητα, την στήριξη των μικρομεσαίων. «Πού είναι το όραμα για την πόλη;» διερωτήθη, τονίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η νυν δημοτική αρχή ήταν να ενώσει την αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε «μεγάλη συμμαχία» τη συνεργασία των τεσσάρων, η οποία, όπως τόνισε ήταν προδιαγεγραμμένη. «Είχαμε προϊδεάσει ότι θα το κάνουμε στηρίζοντας, ουσιαστικά, τη δημοκρατία. Γιατί, τα πάντα αποφασίζονται από την οικονομική επιτροπή και οι υπόλοιποι κάνουμε τις μαριονέτες του δημοτικού συμβουλίου»…

Παράλληλα, σημείωσε ότι «Ξεκινούμε μια νέα προσπάθεια, με καινούριο πρόγραμμα αφήνοντας τις πολιτικές μας ταυτότητες, αν και πολιτικά όντα. Όμως θέσαμε πάνω από όλα τον τόπος μας και αυτόν θέτουμε μπροστά. Κάναμε τεράστιες υπερβάσεις και δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ένα μεγάλο στοίχημα».

Εξήγησε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του δημοτικού συμβουλίου η πορεία των τεσσάρων θα είναι «αυτόνομη και συνεργατική».

Επισήμανε ότι το εγχείρημα «δεν είναι εύκολο, ούτε υπάρχει απόλυτη ομοφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι «το μεγάλο κομμάτι του ξανθιώτικου λαού, το είδε θετικά. Να αλλάξουμε επιτέλους τη διοίκηση που μας πηγαίνει πίσω».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου εξήγησε ότι οι τέσσερις συνδυασμοί δεν έχουν ενωθεί. «Είμαστε αυτόνομοι δημοτικοί συνδυασμοί, που από δω και πέρα θα δουλεύουμε από κοινού, θα έχουμε μια πιο στενή συνεργασία» και πρόσθεσε πως αυτή η προσπάθεια θα αξιολογηθεί στις εκλογές του ’23, με επικεφαλής τον Σάββα Μελισσόπουλο.

Ως συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΣΑ ΔΣ Ξάνθης, ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε και στην Προγραμματική Συνδυάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο τριήμερο. «Δώσαμε το προγραμματικό στίγμα μας για τη νέα διακυβέρνηση, η οποία, πιστεύουμε ότι σύντομα θα έρθει στη χώρα», τόνισε.

Ο συντονιστής επισήμανε ότι 1400 σύνεδροι κουβέντιασαν το νέο πρόγραμμα το οποίο κοστολογημένο, επικοινωνήθηκε στον κόσμο. «Ο εργαζόμενος ξέρει ότι εμείς λέμε 800 ευρώ κατώτατο μισθό, επιμένουμε στις συλλογικές συμβάσεις, θα επαναφέρουμε το οκτάωρο, επιμένουμε στην αναμόρφωση του νέου ΕΣΥ, στηρίζουμε τον αυταπασχολούμενο, τον αγρότη».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο αυξάνεται συνεχώς, όπως είπε και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και του εμβολιασμού, κυρίως στον τρόπο που διαχωρίζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες διακρίσεις, δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους», σχολίασε.

Ακούστε τον κ. Χατζηθεοδώρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου 

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά