Μιχάλης Σπανίδης : Οι επιτυχίες έρχονται μετά από συλλογική δουλειά. Πολλά «ευχαριστώ» σε Μανώλη Τσέπελη και Νίκο Ευφραιμίδη

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «ΠΗΓΑΣΟΣ» Μιχάλης Σπανίδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, με αφορμή τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας 2021 που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουλίου, στη θέση Λιβάδι, με τη συμμετοχή 196 αθλητών -ενός κορυφαίου αριθμού συμμετοχής, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου.

Πρόκειται για μια ιστορική αθλητική στιγμή για την Ξάνθη, αποτέλεσμα της άρτιας διοργάνωσης του Πανελλήνιου Ποδηλατικού Πρωταθλήματος, που κατάφερε να φέρει στην πόλη μας και τη Βόρεια Ελλάδα, το 2017 ο «ΠΗΓΑΣΟΣ», μετά από 45 χρόνια… «Η Ξάνθη το κατάφερε. Με βάση αυτό το κριτήριο καταφέραμε να διεκδικήσουμε το ορεινό πρωτάθλημα μέσα σε αυτό το καταπληκτικό, αγιασμένο μέρος στην Παναγία Καλαμούς», τόνισε ο κ. Σπανίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης έφερε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός στην περιοχή μας. «Η πιο σημαντική στιγμή θα είναι το Σάββατο, στους αγώνες Ανδρών και Γυναικών οι οποίοι και θα κρίνουν ποιοι θα πάνε στην Ολυμπιάδα στο Τόκυο», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο απόγευμα οι Ξανθιώτες, αλλά και οι λάτρεις του αθλήματος, από άλλες περιοχές, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις βραβεύσεις των αθλητών που θα πάνε στο Τόκυο. Η βράβευση θα γίνει μπροστά στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Ήδη, εδώ και τέσσερις μέρες ένας μεγάλος αριθμός αθλητών βρίσκεται στην πόλη μας, με δικά του έξοδα, έχει καταλύσει στα ξενοδοχεία της περιοχής και έχει επισκεφθεί και προπονείται στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, γνωρίζουν τις ομορφιές της περιοχής, κάνοντας βιωματικές τουριστικές εξορμήσεις. «Γυρίζουν στον Νέστο, τις παραλίες, στην Παλιά Πόλη. Είναι άτομα δραστήρια και θέλουν να βιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται κάθε φορά, στον χώρο, όπου θα αγωνιστούν», τόνισε ο πρόεδρος.

«Τα εύσημα πηγαίνουν στην Ξάνθη. Με αυτήν τη διοργάνωση διανοίγονται νέοι λεωφόροι για τον τόπο», υπογράμμισε. Ο κ. Σπανίδης εξήγησε ότι εδώ και μισό χρόνο, με την καθοδήγηση του διεθνούς Κομισάριου Θωμά Μήττα «στήνεται σε μια αγωνιστική διαδρομή ευρωπαϊκού και παγκόσμιου επιπέδου, για την οποία πήραμε τα εύσημα από παγκόσμιους αθλητές της ελληνικής ποδηλασίας. Έχει ανεβεί πολύ ο πήχυς», επισήμανε.

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη αγωνιστική δράση είναι ένα πρόκριμα: «Υπάρχει ατύπως ένας στόχος: να ζητήσουμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Περιμένουν την πρότασή μας. Το μέλλον είναι μπροστά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη «που σήκωσαν στην πλάτη τους τη διοργάνωση».

Ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει αυτήν τη συλλογική προσπάθεια. «Είναι κάτι μοναδικό. Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία κυρίως για τους μικρούς μας συμπολίτες μας», σημείωσε.

Ο τρόπος προσέγγισης του αγωνιστικού χώρου είναι εύκολος: ή αφήνουμε το αυτοκίνητο στην Παναγία Καλαμού και κάνουμε μια όμορφη βόλτα για ένα μισάωρο μέχρι να φτάσουμε στο Λιβάδι ή θα πάμε κατευθείαν εκεί και θα παρκάρουμε σε σηματοδοτημένο χώρο. Όποια κι αν είναι η επιλογή, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε τους αγώνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Ξάνθης και τον Π.Σ. Ξάνθης «ΠΗΓΑΣΟΣ», περιλαμβάνει τα αγωνίσματα: Σκυταλοδρομία (XCR), Αντοχή - Cross Country (XCO) στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Μάστερς και το αγώνισμα του Cross Country E-MTB Ανδρών-Γυναικών.

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τεχνικό σεμινάριο στην αίθουσα Συνεδριάσεων Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, στην πλατεία Διοικητηρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, λόγω της πανδημίας είναι σε εφαρμογή το επικαιροποιημένο υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων της Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα testing (PCR ή rapid 48 ωρών ή self test εντός 24 ωρών)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου 

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά