Σοφία Ψωμά: Τον ερχόμενο Μάιο η καρδιά της Αυτοδιοίκησης θα χτυπάει στην Ξάνθη

 

Για τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του επόμενου Συνεδρίου Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» στην Ξάνθη, μίλησε η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Σοφία Ψωμά, ενώ αναφέρθηκε στη βράβευση, αλλά και τα τιμητικά σχόλια που δέχτηκε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης για τις δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε ο δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας.

«Η Κόρινθος έθεσε πολύ ψηλά τον πήχυ, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διεξάγουμε ένα Συνέδριο, εφάμιλλο της πόλης και της ιστορίας της», τόνισε η κα Ψωμά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της «Όμορφης πόλης».

Ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική τεχνοκρατική συνάντηση, η οποία, στην Κόρινθο προσέλκυσε 620 συνέδρους, ενώ την παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 16 χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα: πολιτικοί, αιρετοί, υπηρεσιακοί, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» τη βράβευση του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη και του Δήμου Ξάνθης, ανάμεσα σε 332 δήμους, σχετικά με τις δράσεις της διαχείρισης της πανδημίας, δράσεις οι οποίες διαβάστηκαν από την Γενική Γραμματεία και ταυτόχρονα, αναλύθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο. «Οι σύνεδροι έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και χειροκρότησαν πολλές φορές τον δήμαρχό μας για τον προγραμματισμό και τις πρωτοβουλίες που λήφθησαν από τη δημοτική αρχή», τόνισε.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους συνέδρους, για την «οξυδερκή», όπως χαρακτήρισαν απόφαση του δημάρχου της μετατροπής του «Αμοιρίδιου», ενώ εστίασαν και στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που ανέπτυξε ο δήμος, κατά τη διάρκεια του λοκντάουν.

«Ο Δήμαρχος με την παρουσία του και τη διεισδυτικότητά του κυριολεκτικά γράπωσε τη διοργάνωση του Συνεδρίου», είπε χαρακτηριστικά, αναλύοντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, καθώς η συγκεκριμένη συνάντηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο, συζητούνται τρόποι, νέοι νόμοι και συνθήκες που έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το Συνέδριο θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Μαΐου, για να αποφύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και να έχουν τη δυνατότητα, οι σύνεδροι να επισκεφθούν τη Σταυρούπολη, τα Κομνηνά, τις ομορφιές των ορεινών και των πεδινών μας περιοχών», σχολίασε και υπογράμμισε ότι τον Μάιο του 22  η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα χτυπήσει στην Ξάνθη, η οποία θα πρωταγωνιστήσει με αξιώσεις στα αυτοδιοικητικά ελληνικά δρώμενα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά