Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ 2021 9-10-11 Ιουλίου. Από την Ξάνθη στην Ολυμπιάδα 2 από τους 3 ποδηλάτες, που έχουν ήδη κράτηση εισιτηρίου.

-Μοναδική ευκαιρία για τους Ξανθιώτες να παρακολουθήσουν από κοντά μια διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου.

-Ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπεκήρ Ογλού Σουά και η Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης στη Συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας

-Η Ξάνθη δοκιμάστηκε ήδη για τον τρόπο που λειτουργεί και η συλλογική δουλειά, δομών Δήμου-Περιφέρειας-Πανεπιστημίου-"Πήγασου" έφεραν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κοντά μας

-Οι ποδηλάτες με τους συνοδούς τους και τις οικογένειές τους από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο γεύονται την Ξανθιώτικη φιλοξενία και απολαμβάνουν τις ομορφιές της περιοχής.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ 2021 που  συνδιοργανώνεται από την ΠΕ Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, το ΔΠΘ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «ο Πήγασος», είναι το γεγονός της χρονιάς για την Ξάνθη.

Στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021, που παραχωρήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Ξάνθης, ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης κ. Παντελής Τζερτζεβέλης, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης και την άψογη συνεργασία  που υπάρχει με τον «Πήγασο» ώστε η διεκδίκηση αυτή να γίνει πραγματικότητα, όπως και για το συγκριτικό πλεονέκτημα που δίνεται στην Ξάνθη και τους ανθρώπους της σε πολλά επίπεδα και με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης τόνισε την συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην επικοινωνία των αγώνων και την προβολή των δράσεων και της περιοχής.

 Παύλος Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης κ. Παύλος Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι  το πρώτο test στην Ξάνθη με τον «Πήγασο», έγινε πριν λίγες εβδομάδες με το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος (Μακεδονίας – Θράκης), με την βοήθεια της Περιφέρειας, του Δήμου, του Πανεπιστημίου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οικοδομηθούν όροι εμπιστοσύνης και να πραγματοποιείτε έτσι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ 2021.

Νίκος Ευφραιμίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της διοργάνωσης για ολόκληρη την περιοχή και τη σημασία που δίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για την προβολή της περιοχής.

 

Μανώλης Τσέπελης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στη Συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην ποδηλατική διοργάνωση που έγινε το προηγούμενο διάστημα στη Σταυρούπολη όπου το ενδιαφέρον ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης με κάθε τρόπο διεκδικεί και υποστηρίζει διοργανώσεις που συμβάλουν στην εξωστρέφεια της Ξάνθης, κάνουν γνωστή την περιοχή στο πανελλήνιο, λειτουργούν ώς μηχανισμός προώθησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ξάνθης και της Περιφέρειας στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εναλλακτικό τουρισμό και γνωριμία με τη φύση.

Ο Δήμος Ξάνθης με τον «Πήγασο» θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη υψηλά και όλοι μαζί με την βοήθεια όλων να διεκδικήσουμε διοργανώσεις ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σημείωσε ο Μανώλης Τσέπελης, τονίζοντας ότι η Ξάνθη αξίζει πολλά και όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τις θέσεις ευθύνης  που κατέχουμε να ενεργούμε για το καλό της περιοχής μας.

 

Σάββας Τσοπούρογλου

Ο Εκπρόσωπος της Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας,  σημείωσε τη σπουδαιότητα των αγώνων και το πρόκριμα της Ολυμπιακής επιτροπής, σε αυτούς τους αγώνες να κριθεί η συμμετοχή των 2 από τους 3 ποδηλάτες που έχουν ήδη προκράτηση  εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι δύο θα πάνε, ο ένας θα μείνει δυστυχώς πίσω, σημείωσε, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα διαμορφωθεί από τις επιδώσεις τους.

 

Όλοι οι Ξανθιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες,  μεταβαίνοντας στη θέση λιβάδι,  λίγο μετά από το Μοναστήρι της Παναγιάς Καλαμούς και να γευθούν μια μοναδική εμπειρία από συμμετοχές υψηλού επιπέδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά