Γ.Χατζηθεοδώρου : Επιστολή απάντηση στους «κατήγορους»

Την παρακάτω ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου:

«Καλώς την να κι ας άργησε! Γιατί άργησε 6 μήνες η μήνυση που φύλαγε στον ντουλάπι της η «ισχυρή»  αυτοδιοικητική τρόικα,  που κόβει και ράβει στο Δήμο Ξάνθης (των κ.κ.  Τσέπελη, Ζερενίδη, Φανουράκη). Ενοχλήθηκαν τον Γενάρη  και κατέφυγαν σε μήνυση προς το πρόσωπό μου, τον Ιούλη.

«Ισχυρή» και ανεξέλεγκτη η αυτοδιοικητική τρόικα, ελέω Θεοδωρικάκου, που «μαγείρεψε» νομοθετικά και  αλλοίωσε τη βούληση των δημοτών της Ξάνθης, εκχωρώντας την απόλυτη πλειοψηφία στη παράταξη του κ. Τσέπελη και των συν αυτώ, από το 23% του 45% των πολιτών που την ψήφισαν . 

«Ισχυρή» και ανεξέλεγκτη, η αυτοδιοικητική τρόικα, που «υπηρετεί» έναν Δήμο πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων. Και γι αυτό φρόντισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Να εξουδετερώσει κάθε ελεγκτικό φίλτρο απέναντι στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Φρόντισε να καταστήσει «νόμιμη» τη νομή και διάθεση του δημοσίου χρήματος κατά το δοκούν, κάθε αυτοδιοικητικού, στον οποίο έδωσε απόλυτη εξουσία, αυτός, χωρίς να του την έχει δώσει ο λαός. Κάποιος που γνωρίζετε, καθώς ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με εσάς, είχε πει ότι «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό»! Τον θυμάστε, αγαπητοί κύριοι;

Να σας δηλώσω, λοιπόν, αγαπητή αυτοδιοικητική τρόικα,  ότι οι εκφοβισμοί και οι νομικοί εκβιασμοί, που χρησιμοποιείτε, δεν πρόκειται να με πτοήσουν. Δεν πρόκειται να με φιμώσουν, ούτε να με καταστήσουν αδιάφορο, απέναντι στην καθόλα «νόμιμη» διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στην παροιμιώδη ανεπάρκειά σας. Μπορείτε ασφαλώς να στρέφεστε νομικά απέναντι σε έναν, έχοντας την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε. Γνωστά πράγματα αυτά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ!

Θα μπορούσατε, πάντως, αγαπητή αυτοδιοικητική τρόικα, να κρατήσετε, κάπως, τα προσχήματα. Γιατί δυσκολεύεται κάποιος/κάποια να πιστέψει ότι η ευθιξία σας «βάρεσε κόκκινο τον Ιούλη» και προχωρήσατε σε μήνυση, για συμβάν του Γενάρη. Μήπως ταραχτήκατε από την μεγάλη ενωτική προσπάθεια που καταβάλλουμε, ενωμένα ως αντιπολίτευση και τις ζυμώσεις που αναδιατάσσουν, όλο το αυτοδιοικητικό σκηνικό; Μήπως λειτουργείτε σπασμωδικά απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί τη δοτή, ασύδοτη εξουσία σας;

Ό,τι και να κάνετε, όσα μέσα και να χρησιμοποιήσετε, με τη δύναμη του χρήματος και των «βολικών θεσμών», δεν πρόκειται να με πτοήσετε ούτε να ανακόψετε τη δυναμική του ελπιδοφόρου εγχειρήματός μας. Αντιθέτως  μας πεισμώνετε και χαλυβδώνετε τη συνοχή μας. Με αυτή την έννοια σας είμαστε και υπόχρεοι!

Α, και κάτι τελευταίο. Μια συμβουλή στον συντάκτη του non paper, που φροντίσατε να διοχετεύσετε σε συγκεκριμένα «φίλια μέσα». Ας χρησιμοποιεί ύφος πιο συμβατό με αυτό των προσώπων, που υποτίθεται ότι το έγραψαν!

Ραντεβού στη …δικαιοσύνη!

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά