Μια παρέμβαση από το Γ. Γεωργιάδη για την καθημερινότητα στην πόλη και την επικαιρότητα των ημερών

Αντιμέτωπος με προκλητικές συμπεριφορές δημοτών στο θέμα της καθαριότητας, ήρθε πριν λίγες ημέρες ο αντιστράτηγος ε.α. , πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, τις οποίες μοιράστηκε με τους ακροατές του δημοτικού ραδιοφώνου, προκειμένου να γίνουν από όλους μας αντιληπτές οι υποχρεώσεις που έχουμε ως δημότες της πόλης: ‘ Και με την προηγούμενη δημοτική αρχή και με την τωρινή, άκουγα και ακούω ότι η πόλη δεν είναι καθαρή. Μεταφέρω συμβάν το οποίο συνέβη στη γειτονιά μου. Περνούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, και τα δύο, για ανακύκλωση και για τα μεικτά απορρίμματα. Αδειάζουν τους κάδους. Έρχεται λοιπόν αμέσως μετά μια κυρία και αφήνει τη σακούλα με τα σκουπίδια έξω από τον άδειο κάδο! Την πλησιάζω και της λέω ότι ο κάδος είναι άδειος και οφείλει να εναποθέσει εντός τη σακούλα. Η απάντηση που έλαβα ήταν προκλητική: βάλτην εσύ μέσα, μου είπε!. Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι για την καθαριότητα , στην πόλη και τις γειτονιές μας , για την οποία διαμαρτυρόμαστε, είμαστε υπεύθυνοι και εμείς. Όχι όλοι, αλλά όσοι συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο’, σημείωσε.

Περπατά στην πόλη καθημερινά, όπως τόνισε, ακούει , βλέπει , συζητά με συνδημότες. Εξήρε την δουλειά των συνεργείων της υπηρεσίας πρασίνου:’ κουρεύουν , ποτίζουν . Τους συναντώ στη γειτονιά μου , στην οδό Σάρδεων. Τους ζήτησα να παρέμβουν για τους γερμένους πασσάλους στις ακακίες που είναι φυτεμένες στην περιοχή. Ανταποκρίνονται άλλοτε άμεσα , άλλοτε με κάποια καθυστέρηση. Επίσης γίνεται καλή δουλειά από τα συνεργεία καθαριότητας στα δημόσια οικόπεδα που υπάρχουν μεταξύ του Γηροκομείου και του Νοσοκομείου. Όμως, παρατήρησα ότι κάποια ιδιωτικά οικόπεδα πρέπει να καθαριστούν άμεσα’ σημειώνει, διευκρινίζοντας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων :’ Καταθέτω ότι βλέπω, ότι ακούω, ότι συναντώ στο δρόμο μου. Δεν είμαι υπερασπιστής ή κατήγορος κανενός’.

Με την ευκαιρία της συζήτησης, στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο κ. Γεωργιάδης εστίασε και σε κάποια ακόμη θέματα της πρόσφατης επικαιρότητας, όπως η πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας για το θέμα της  αυτοαποκαλούμενης ΤΕΞ. Εξέφρασε την απορία του για το πώς δόθηκε άδεια για να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για ένα θέμα στο οποίο αποφάνθηκε ήδη η ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και για τη συμμετοχή αιρετών που υπηρετούν την ελληνική δημοκρατία και τους θεσμούς της: ‘ είναι ερωτήματα προς τη συντεταγμένη πολιτεία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται , όχι να συνηθίζονται’, κατέληξε.

Τοποθετήθηκε και για το θέμα των εμβολιασμών- σ.σ: ο ίδιος έχει εμβολιαστεί ήδη- :’ όλο αυτό με το διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μου θυμίζει εποχή… εικονομαχίας. Πολώνονται άσχημα οι Έλληνες και το πληρώνουμε ακριβά. Ήδη το 50% των Ελλήνων είτε έχει νοσήσει , είτε έχει εμβολιαστεί. Δεν καταλαβαίνω και τα συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολιασμού από την άλλη. Όταν είσαι αντιμέτωπος με μια πυρκαγιά δεν αναμένεις το… εγκεκριμένο σύστημα πυρόσβεσης. Καταπολεμάς τη φωτιά με ότι μέσα διαθέτεις…’

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους Ξανθιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των νεκρών και αγνοούμενων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης την Κυριακή, ενώ αναφέρθηκε και στην εκκίνηση του προγράμματος εκκλησιασμών στους ιερούς ναούς στα Πομακοχώρια που ήδη υλοποιείται και στο εκδρομικό πρόγραμμα της ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Τέλος, συνεχάρη τον ΟΡΦΕΑ Ξάνθης για την άνοδο κατηγορίας.

Ακούστε τον κ. Γ. Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδιου

Κοινωνικά
Τοπικά