Γ.Μπίκος: στις 24 Ιουλίου, στον παραδοσιακό οικισμό της Χαϊντούς, το 21ο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ’

Ο φετινός Ιούλιος στην Ξάνθη ‘σφραγίστηκε’ με την δυναμική επανεκκίνηση του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ’.

Η αρχή έγινε με τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού –και από πλευράς αισθητικής αλλά και ιστορικής μνήμης- μνημείου των Σαρακατσάνων ηρώων του 1821, ενώ η συνέχεια έρχεται με το καθιερωμένο Αντάμωμα στον παραδοσιακό οικισμό στη Χαϊντού, το Σάββατο 24 Ιουλίου:’ Πέρυσι δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, δεν έγινε το Αντάμωμα. Φέτος , με κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα μας, σε ένα χώρο υπαίθριο που προσφέρεται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το Αντάμωμα θα γίνει. Βέβαια δεν επιτρέπεται χορός, αποφασίσαμε να μην παρουσιαστούν και τα καθιερωμένα μας δρώμενα, όμως θα υπάρχει ζωντανή μουσική και εκλεκτό φαγητό’, επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Μπίκος.

Στις 19:00 θα τελεστεί ο εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στις 19:30 χαιρετισμοί από τους επισήμους και στις 20:00 θα ξεκινήσει το παραδοσιακό σαρακατσάνικο γλέντι :’ Μαζί μας, στο τραγούδι, θα είναι δυο εξαιρετικοί ερμηνευτές, ο Γιάννης Γκόβαρης και ο Γιάννης Μπανιώτης, ενώ στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης. Θα υπάρχουν τραπέζια όπου θα μπορούν να κάθονται οι επισκέπτες μας και φυσικά εκλεκτό φαγητό για όλους’, ενημερώνει ο κ. Μπίκος ο οποίος κάλεσε, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, όλους τους Ξανθιώτες να προσέλθουν και να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά.

Αναμένονται και αφίξεις από συλλόγους Σαρακατσάνων γειτονικών νομών και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη μη εξάπλωση της πανδημίας:’ Περάσαμε όλοι πολύ δύσκολο χειμώνα. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία, με την αναγκαία προσοχή, να περάσουμε πιο ξέγνοιαστες στιγμές, μέχρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα’, κατέληξε ο κ. Μπίκος.

Ακούστε τον κ. Γ. Μπίκο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά