Μ.Φανουράκης για το πρόγραμμα εμβολιασμών κατ’ οίκον: ‘στόχος είναι να χτιστεί τείχος ανοσίας’- Ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμού στο Δήμο Ξάνθης, υστερούν περιφερειακοί Δήμοι του Νομού

‘Στόχος είναι να χτιστεί τείχος ανοσίας του πληθυσμού του δήμου μας’ επισημαίνει, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, για την καταγραφή των συνδημοτών που για λόγους ασθενείας δεν δύνανται να μετακινηθούν, αλλά επιθυμούν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης.

‘Το  πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και με τη συνδρομή των Δήμων. Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει και μέσω των υπηρεσιών του θα εξυπηρετήσει τους συνδημότες που αδυνατούν να  μετακινηθούν για να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ξεκινήσαμε από χθες τις καταγραφές και θα συνεχίσουμε μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουλίου. Οι συνδημότες καλούν στο τηλέφωνο 25410 66304 και αφήνουν το ονοματεπώνυμο, τον ΑΜΚΑ τους, ένα τηλέφωνο τους, την διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κωδικό τους.

Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Αυγούστου. Θα γίνουν με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Υγείας Ξάνθης , με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο Δήμος μας είναι παρών στο πρόγραμμα, με όσα μέσα απαιτηθούν, και είναι σε θέση να τα διαθέσει’, υπογραμμίζει ο κ. Φανουράκης.

Μέσω των κοινωνικών του δομών , όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», ο Δήμος Ξάνθης γνωρίζει περιπτώσεις συνδημοτών που λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατούν να μετακινηθούν, αλλά επιθυμούν να εμβολιαστούν ή ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, επιβάλλεται εφόσον ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες:’ ο Δήμος μας βρίσκεται σε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμών των πολιτών. Πάνω από το 52% έχει κάνει την πρώτη δόση και ήδη ένα 57% έκλεισε ραντεβού για τη δεύτερη. Αν προσθέσουμε και ένα ποσοστό που έχουν νοσήσει και έχουν αναπτύξει αντισώματα , γίνεται αντιληπτό ότι οι δημότες του Δήμου Ξάνθης θωρακίζονται έναντι της πανδημίας. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους περιφερειακούς Δήμους του Νομού, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά’, σημειώνει.

Ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει να παρουσιάζει μια ελεγχόμενη εικόνα σε ότι αφορά τους δείκτες : το ποσοστό θετικότητας, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, είναι το χαμηλότερο σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ και βρίσκεται στο 0,06,  ενώ τα ενεργά κρούσματα την περασμένη Κυριακή ήταν 18, εκ των οποίων χρειάστηκε νοσηλεία μόνο ένας συμπολίτης.

Παρόλα αυτά απαιτείται διαρκής εγρήγορση και πιστή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας από όλους τους πολίτες, δεδομένης της δυναμικής της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία στάθηκε αφορμή να θεσπιστούν περιοριστικά μέτρα ακόμη και σε covid free προορισμούς, όπως η Μύκονος,  με την ανησυχία να επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

Ακούστε τον αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Φανουράκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια : Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά