Α. Καραμπατζάκης : με το νέο ν/σ για την παιδεία η κυβέρνηση νομοθετεί εκπαιδευτικές ανισότητες και εδραιώνει την υποχρηματοδότηση-Να αποσυρθεί ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ

Τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία Γονέων - Κηδεμόνων Μαθητών ΑΜΘ, διαφωνεί με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, εξήγησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, το μέλος τους Δ.Σ. κ. Καραμπατζάκης Αναγνώστης.

Ο κ. Καραμπατζάκης κάλεσε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων από όλα τα σχολεία της περιφέρειας να διοργανώσουν – με όποιο τρόπο μπορούν λόγω και της πανδημίας- δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, ώστε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να το πάρουν πίσω στο σύνολό του και  παράλληλα κάλεσε τα μέλη της Ομοσπονδίας να πρωτοστατήσουν στις πρωτοβουλίες καταδίκης και απόρριψης του νομοσχεδίου, που παίρνουν σωματεία και φορείς στην περιοχή μας.

Το νέο νομοσχέδιο , το οποίο έρχεται κατακαλόκαιρο, αποδυναμώνει το γονεϊκό κίνημα,  καταργεί-είπε- την ενιαία εκπαιδευτική διαδικασία και νομοθετεί εκπαιδευτικές ανισότητες, εδραιώνει την υποχρηματοδότηση από το κράτος και επιβάλλει στα σχολεία να λειτουργούν με επιχειρηματικούς όρους, μέσω των χορηγών και των δωρεών. Ταυτόχρονα αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των σχολείων στο θέμα της ανεύρεσης χορηγών . Πρόκειται για δεδομένο που μπορεί να οδηγήσει, εκτίμησε:’ τους χορηγούς και κάθε είδους επιχείρηση να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο σπουδών  και τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, η οποία ήδη έχει στεγνώσει’.

Ακούστε τον κ. Α.Καραμπατζάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά