Νίκος Φωτιάδης για εμβόλια: να μην πολιτικοποιείται ένα θέμα υγείας- Για Κύπρο : προσοχή στο θέμα των περιουσιών των ελληνοκυπρίων

Εμβολιασμένος πια, αναχώρησε για την Αθήνα και βρίσκεται ήδη κοντά στα εγγόνια του, ο αντιστράτηγος ε.α. , επίτιμος υποδιοικητής του Δ’ΣΣ και πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης, κ. Νίκος Φωτιάδης.

Μια δροσερή καλημέρα έστειλε σήμερα το πρωί προς τους συμπολίτες του Ξανθιώτες, μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο, μεταφέροντας και τον προβληματισμό του για δυο μείζονα θέματα της επικαιρότητας : τα εμβόλια και τις εξελίξεις στην Κύπρο.

«Παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις στην Ξάνθη. Επικοινωνώ με τους φίλους συμπολίτες , ενημερώνομαι από τον τοπικό τύπο», σημειώνει.

Ενημερώθηκε και για την πορεία διαμαρτυρίας κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών που έγινε προχθές στην πόλη :’ υπάρχει ένας σκεπτικισμός, είναι η αλήθεια για τα εμβόλια. Προσωπικά έκανα αυτό που συστήνουν οι γιατροί, οι ειδικοί. Εμβολιάστηκα και συνεχίζω να προσέχω», επισημαίνει για να προσθέσει με έμφαση:’ εκείνο που αυτή τη στιγμή έχει σημασία είναι να μην πολιτικοποιηθεί ένα θέμα που σχετίζεται με την υγεία».

Για τις εξελίξεις στην Κύπρο, τις οποίες παρακολουθεί στενά, υπογράμμισε: «Ο Ερντογάν, λένε, είναι απρόβλεπτος. Δεν είναι. Υλοποιεί ότι λέει, δεν ξέρω και εγώ βασιζόμενος που. Δεν χρησιμοποιεί τον όρο Τουρκοκύπριοι, αλλά Τούρκοι της Κύπρου, και  επιμένει να αναφέρεται σε δύο κράτη. Είναι πρόκληση το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης Αμμοχώστου. Αναρωτιέμαι, αν θα τολμήσουν όσοι έχουν εκεί περιουσίες, να τον ακούσουν και να τις αξιοποιήσουν. Δεν είναι μόνο θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Είναι θέμα πατριωτισμού… Οι Ελληνοκύπριοι δεν έπρεπε καν να πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα, ούτε για τα καζίνο , ούτε για να δουν τι έμεινε πίσω. Τι να δεις; Έχουν όλα βεβηλωθεί. Είναι ιεροσυλία. Έχει χυθεί αίμα εκεί. Κάποτε πήγα τη μάνα μου στις Καστανιές και της έδειχνα την Αδριανούπολη από όπου καταγόταν. Πατρίδα την έλεγε. Της είπα , λοιπόν, να την πάω να την ξαναδεί από κοντά. Ξέρετε τι μου απάντησε; Αν με πας θα σταματήσει η καρδιά μου…».

Ο ίδιος δεν υπηρέτησε στην Κύπρο. Την επισκέφθηκε ως προσκυνητής. Θυμάται όμως τους συμμαθητές του που υπηρέτησαν, τότε, στην εισβολή…Δύο νεκροί, περισσότεροι οι τραυματίες και ένας αιχμάλωτος στα Άδανα : « Έγιναν ηρωισμοί από μικρά κλιμάκια, όπως και προδοσίες από κάποιους από τους τότε πολιτικούς».

Με την ευχή : «αυτή η ντροπή του κόσμου, η πράσινη γραμμή που χωρίζει το νησί στα δύο 47 χρόνια τώρα, να σταματήσει» , αν και γνωρίζει καλά, είπε, ότι τέτοια ζητήματα δεν επιλύονται με ευχολόγια, αλλά αναμένει να ακούσει και να δει τη στάση που θα τηρήσουν Ευρώπη , ΗΠΑ και ΟΗΕ –σ.σ: για τη στάση του ΟΗΕ ήταν επικριτικός πάντως λέγοντας χαρακτηριστικά: κόσμος και κοσμάκης που άγεται και φέρεται και δεν μπορεί ούτε τις δικές του αποφάσεις να επιβάλλει- , αν δηλαδή θα επικρατήσουν συμφέροντα ή το δίκαιο, μας αποχαιρέτησε.

Ακούστε τον κ. Ν. Φωτιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά