Χ. Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ: Ανταπαντά στον Σ.Τσιακίρογλου

Με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, κ. Χρήστος Κολοβός, ζήτησε να ανταπαντήσει στα όσα δήλωσε, με αφορμή την εκλογή του στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου.

Ο κ. Κολοβός εστίασε σε συγκεκριμένα σημεία και διατυπώσεις της συνέντευξης του κ. Τσιακίρογλου, υποστηρίζοντας ότι το συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των συνέδρων, δεν έγινε κάτω από ομπρέλες και ήλιο, αλλά σε ένα χώρο κατάλληλο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της διοργάνωσης, με πιστοποιητικά εμβολιασμένων και τεστ για τους ανεμβολίαστους και με παρουσία γιατρού. Τελικά –είπε- δικαιώθηκε η επιλογή να πραγματοποιηθεί.

Από τους 403 συνέδρους, από τα 76 σωματεία, προσήλθαν 281:’πάντα υπάρχουν και οι απουσίες.  Έλειπαν 22 συνάδελφοι από τις ψηφοφορίες . Δεν ξέρω αν αυτός ο αριθμός, θα ήταν ικανός να ανατρέψει το αποτέλεσμα, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τσιακίρογλου’, επισήμανε και πρόσθεσε:’ η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει την πρόταση της και έλαβε 68 ψήφους στους 281. Το αποτέλεσμα το καθορίζουν οι συνάδελφοι’.

Στάθηκε σε μια αναφορά του κ. Τσιακίρογλου περί ίδρυσης του σωματείου ‘από συγκεκριμένη κομματική παράταξη’ :’ Ακούγεται σαν αστείο. Σκοπός ίδρυσης της Ομοσπονδίας είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των συνταξιούχων. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών έχουμε κοινή κατεύθυνση. Μάλιστα ιδρύθηκε και Συντονιστική Επιτροπή από όλες τις ομοσπονδίες συνταξιούχων, με βασικό σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων από όλα τα ταμεία. Οι αποφάσεις μας είναι ομόφωνες και βάση αυτών πορευόμαστε. Ζητάμε να μας επιστραφούν όσα με βίαιο τρόπο μας αφαιρέθηκαν τα χρόνια των μνημονίων. Εμείς αναδείξαμε την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι για τα μέλη μας απαραίτητο. Ήδη σε πολλές πόλεις ξεκίνησαν διαμαρτυρίες γιατί γιατροί δεν είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία και τα μέλη μας αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη’.

Ο κ. Κολοβός επισήμανε ακόμη ότι : ‘πλέον στόχος είναι να διατηρηθούν οι συντάξεις για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Παλαιότερα λέγαμε να έχουμε μια σύνταξη για να μην επιβαρύνουμε τα παιδιά μας’.

Για τα 40 δις που λιμνάζουν σε ένα λογαριασμό του ΟΑΕΔ και αφορούν το θεραπευτικό και κοινωνικό τουρισμό των συνταξιούχων- θέμα για το οποίο ο κ. Τσιακίρογλου είπε ότι σωματεία από την Β. Ελλάδα θα κινηθούν νομικά- ο κ. Κολοβός υποστήριξε:’ δεν παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση η ομοσπονδία. Κάναμε παραστάσεις στον Α.Σαμαρά, τον Α.Τσίπρα , θα το θέσουμε και στον τωρινό πρωθυπουργό. Ήδη ζητήσαμε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό,. Θα γίνει και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο’.( Παρακρατείται ένα ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Τα τρία ευρώ από τα δώδεκα το χρόνο, δίδονται για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της Ομοσπονδίας και τα υπόλοιπα ουδείς γνωρίζει πως… αξιοποιούνται).

Ο κ. Κολοβός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνονται οικονομικά οι συνταξιούχοι όταν αποδεικνύεται ότι ακόμη και η δικαίωση στα δικαστήρια , με τροπολογίες, μπορεί αν αναιρεθεί :’ όποιος συνάδελφος επιθυμεί και μπορεί να κινηθεί νομικά , ας το κάνει’, σημείωσε.

Για το θέμα των καταλόγων με τα ονόματα των συνταξιούχων , το οποίο επίσης έθιξε ο κ. Τσιακίρογλου, υποστήριξε: ‘Μέχρι το 2013 ο ΕΦΚΑ μας έδινε καταλόγους με τους συνταξιούχους σε όλη την επικράτεια. Ξαφνικά μπήκε θέμα προσωπικών δεδομένων και σταμάτησε να δίνει καταλόγους’.

Υποστήριξε ότι με τη δράση της η ομοσπονδία θα φέρει κοντά της τους συνταξιούχους:’ ο κ. Τσιακίρογλου έκανε λόγο για επαναστατική γυμναστική. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στις πολιτικές που μας άλλαξαν τη ζωή. Σας ενημερώνω ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας –την 1 Οκτωβρίου- θα πραγματοποιήσουμε πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτωβρίου και θα ζητήσουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό . Δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας’.

Κατέληξε ως εξής :’ Θέλουμε την ενότητα όλων κάτω από το συμφωνημένο πλαίσιο δράσης. Δεν διαχωρίζονται οι συνάδελφοι. Το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό απέναντι στα προβλήματα’.

Ακούστε τον κ. Χ.Κολοβό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά