Αντιπρόεδρος Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης : Κάλεσμα για σύσκεψη και κινητοποίηση για το ‘Αντιεκπαιδευτικό’ Νομοσχέδιο-Δημιουργούν το σχολείο της αγοράς, υποστηρίζει

«Το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και ετοιμάζεται να ψηφίσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, για τη δήθεν αναβάθμιση του σχολείου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αποτελεί βαθιά αντιδραστική τομή στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ουσιαστικά δημιουργείται το σχολείο της αγοράς» εκτίμησε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης κ. Κώστας Βογιατζής.

Ο κ. Βογιατζής υποστήριξε ότι :’ουσιαστικά ενσωματώνονται όλες οι στρατηγικές κατευθύνσεις Ε.Ε και ΟΟΣΑ-Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης- περί αυτονομίας και αποκέντρωσης σχολικών μονάδων. Έτσι μέσω των χορηγών και των δωρητών, το κράτος διώχνει από πάνω του την ευθύνη της χρηματοδότησης και το σχολείο καθίσταται εξαρτημένο από συμφέροντα μεγάλων ομίλων. Στόχος να παράγει ένα φθηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό’, υποστήριξε.

Ο κ. Βογιατζής σημείωσε ακόμη ότι με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η ‘κατηγοριοποίηση των σχολείων, αφού θα δημιουργηθούν σχολεία για έξυπνα και πλούσια παιδιά και σχολεία για τα παιδιά φτωχών οικογενειών’.

Τέλος κάλεσε τα σωματεία και τους γονείς μαθητών της Ξάνθης στην σύσκεψη ενημέρωσης για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου,  στις 8 μ.μ.,  στο χώρο  απέναντι από τον ΑΟΞ, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη μη εξάπλωση της πανδημίας. Την ενημέρωση θα κάνει το μέλος του ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, Δήμητρα Καραγιαννίδου.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη στις 10:30 π.μ., έξω από τις Διευθύνσεις Π.Ε και Δ.Ε, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Ο κατώτατος μισθός και η αύξηση… των 52 λεπτών την ημέρα

Ο κ. Βογιατζής τοποθετήθηκε και για την αύξηση της τάξης του 2% - δηλαδή 13 ευρώ μεικτά στο μισθό ή 52 λεπτά την ημέρα- χαρακτηρίζοντας την ‘κοροϊδία’.

Επί της ουσίας πρόκειται, είπε, για διατήρηση του κατώτατου μισθού, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που εδραιώθηκε με το Νόμο Αχτσιόγλου-Βρούτση:’ θα εξανεμιστούν πριν καν μπουν στην τσέπη. Οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και σε καύσιμα, δεν δύνανται να καλυφθούν ούτε από τα 52 λεπτά την ημέρα , ούτε και από τις μειώσεις σε φόρους και εισφορές τις οποίες επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός. Η εργοδοσία έχει ήδη, με το νέο νόμο, στα χέρια της την δυνατότητα να πληρώνει μικρότερους μισθούς και μεροκάματα, ακόμη και από αυτά που ισχύουν. Για αυτό απαιτείται διαρκής αγώνας…’.

Ακούστε τον κ. Κ. Βογιατζή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά