Χ.Ζεϊμπέκ: υποβαθμίζει την εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

 
Στην χτεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ασκούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που έχει βάλει στο στόχαστρο την νέα γενιά, ενημερώνει το γραφείο του βουλευτή Ξάνθης.
Στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρονται τα παρακάτω:
« Ο τίτλος του νομοσχεδίου “Αναβάθμιση των σχολείων, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις” μόνο ως ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το νομοσχέδιο επιδιώκει την υποβάθμιση παρά την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. 
Το νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει την καταστροφική πολιτική που  ακολουθεί τόσο καιρό η Υπουργός Παιδείας, χάρη στην οποία κερδίζει επάξια την θέση της πιο αποτυχημένης Υπουργού στις δημοσκοπήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:
-Η αυταρχική μετατροπή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε πειραματικό σχολείο, παρά τις αντιδράσεις γονέων, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης.
-Η επίθεση στην επαγγελματική εκπαίδευση, μέσω της υποβάθμισης του επιπέδου των πτυχίων των ΕΠΑΣ. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και τροπολογία προς αποκατάσταση πάνω από 88.000 σπουδαστών που υπέστησαν αυτήν την μεγάλη αδικία.
-Οι μηδενικές προσλήψεις για τον κλάδο ΠΕ73 εκπαιδευτικών μειονοτικής εκπαίδευσης, παρότι οι ανάγκες στελέχωσης και αναβάθμισης  των μειονοτικών σχολείων είναι τεράστιες. 
Το νομοσχέδιο  αποτελεί μια ακόμα περίπτωση κατάρριψης κάθε θετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. Στόχος του δεν είναι η παιδαγωγική υποστήριξη των σχολείων, αλλά η εφαρμογή της αξιολόγησης με διαδικασίες που δεν εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία. Παράλληλα, με την τροπολογία 1005/70 δημιουργούνται σχολεία δυο ταχυτήτων, καθώς εξαιρείται η μειονοτική εκπαίδευση από πλήθος διατάξεων, όπως η διασύνδεση με τα πανεπιστήμια και η χρηματοδότηση. Για αυτό, ο Βουλευτής ζήτησε και την απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας. 
Όλο αυτό το κλίμα δεν μπορεί να αναστραφεί παρά μόνο με την αλλαγή της διακυβέρνησης του τόπου, από μία προοδευτική ριζοσπαστική κυβέρνηση, που θα κλείσει όλες τις πληγές που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία και θα προσφέρει ενότητα, όραμα και προοπτική στην χώρα και στην νέα γενιά».
 
Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
 
 
 
Πολιτικά