Η αρχαιολόγος της ΕΦ.Α. Ξάνθης Δ.Σκουλαρίκη μας συστήνει το Μουσείο Φανταστικών Μουσικών Όντων και μας καλεί σε δυο πρωτότυπες παραστάσεις

 
«Ο θεσμός ‘όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός’ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει στόχο να φέρει το σύγχρονο πολιτισμό κοντά στις ρίζες του αρχαίου. Φέτος θα γίνουν δράσεις σε 66 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσα τους και στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, με δυο πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις με τίτλο ‘Το Μουσείο των Φανταστικών Μουσικών Όντων’», επισημαίνει η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης κ. Δέσποινα Σκουλαρίκη.
Στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό για τις παραστάσεις επισημαίνει, θα ‘ζωντανέψει’ η μυθολογία και το κοινό θα γνωρίσει , μέσα από τις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 2 και 3 Αυγούστου, στις 21:00, από το σύνολο σύγχρονης μουσικής ΤΕΤΤΤΙΞ, όλα τα αλλόκοτα μυθικά όντα.
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει, γνωστοποιεί η κ. Σκουλαρίκη, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων είναι στα 4 ευρώ, υπάρχουν όμως ειδικές τιμές για άνεργους, ΑΜΕΑ και άλλες πληθυσμιακές ομάδες.
Συνέστησε σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις να κάνουν οπωσδήποτε κράτηση θέσης  στον σύνδεσμο: https://digitalculture.gov.gr, καθώς η προκράτηση είναι υποχρεωτική.
Σε κάθε μια παράσταση ο μέγιστος αριθμός θεατών είναι τα 100 άτομα, ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση της πανδημίας : ‘ για τις αποστάσεις θα φροντίσουμε εμείς , όμως οι θεατές απαραιτήτως θα πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης , η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα’.
Επίσης η κ. Σκουλαρίκη ζήτησε από τους συμπολίτες, για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, να προσέλθουν στο χώρο  1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Ακούστε την κ. Δ.Σκουλαρίκη.
 
 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
Επιμέλεια: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
 
 
Πολιτιστικά