Το τελευταίο αντίο στη Γερόντισσα Σεργία, Καθηγουμένη της Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης-Τη βαθιά οδύνη εκφράζει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης-Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο

Τη βαθιά της οδύνη για τον αδόκητο και αιφνίδιο θάνατο της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης, εκφράζει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρείου, η οποία ενημερώνει για την εξόδιο ακολουθία με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου με αισθήματα βαθείας οδύνης γνωστοποιεί  στον ευλαβή λαό της περιοχής μας την προς Κύριον εκδημία της Γερόντισσας Σεργίας, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης, η οποία την πρωία της 29ης Ιουλίου 2021 πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο αδόκητος και αιφνίδιος θάνατος της Μακαριστής Γερόντισσας βύθισε στο πένθος όχι μόνο τη θεόλεκτο αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, αλλά και πλήθος πνευματικών τέκνων και συνεργατών της εκλιπούσης, η οποία επί τεσσαράκοντα και τρία έτη υπηρέτησε το λαό με έργα ευοποιίας και φιλανθρωπίας.

Τα της εξοδίου ακολουθίας της εκλιπούσης θα πραγματοποιηθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:00

Η σωρός της εκλιπούσης θα τεθεί σε προσκύνηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης και θα ακολουθήσει ολονύκτιος Παννυχίδα.

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 ώρα 07:00 πμ έως 10:00 π.μ.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης

11:00 π.μ. Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης.».

Το τροχαίο που κόστισε τη ζωή της Γερόντισσας

Σημειώνεται ότι η Γερόντισσα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες, στις  09.30 το πρωί , στην συμβολή της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Μαγγάνων και της επαρχιακής οδού Νέας Κεσσάνης-Αβάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: ‘Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονη ημεδαπή και επέβαινε 16χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός. Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν και οι τρεις ημεδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου η 69χρονη κατέληξε. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά