Ο εμβολιασμένος Γιάννης Γκορόγιας για ενδεχόμενη τρίτη δόση εμβολίου: ‘αν αποφασισθεί ποιος θα διαβεβαιώσει επίσημα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα;…Τείχος ανοσίας δεν χτίζεται. Δεν είμαστε πειραματόζωα…’

Τον προβληματισμό του –για μια ακόμη φορά- από τα νέα δεδομένα και τις ανατροπές που επέφερε στην εμβολιαστική καμπάνια , παγκοσμίως, η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκορόγιας, στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι άνοιξε η συζήτηση και στη χώρα μας για τρίτη δόση εμβολίου για κάποιες πληθυσμιακές ομάδες : ‘ αν αποφασισθεί να γίνει η αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου, για ευπαθείς ομάδες, άτομα με προβλήματα υγείας, ποιος θα διαβεβαιώσει επίσημα–και δεν μιλώ για προφορικές εκτιμήσεις ειδικών που αρέσκονται στη δημοσιότητα – ότι θα είναι ασφαλής και αποτελεσματική;’ υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είναι εμβολιασμένος πλήρως, όχι όμως πεπεισμένος ότι δεν κινδυνεύει:’ από το νοσούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι, φτάσαμε στον πρώτο πλήρως εμβολιασμένο νεκρό και τους ειδικούς να επιμένουν να αναλύουν διαρκώς’.

Του υπενθυμίζουμε τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, παγκοσμίως, ότι οι προσβεβλημένοι εμβολιασμένοι περιορίζουν το ενδεχόμενο βαριάς νόσησης και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες θανάτου, το δε ποσοστό των εμβολιασμένων που χάνουν τη μάχη με τη ζωή είναι εξαιρετικά χαμηλό και προσθέτουμε ότι ήδη δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της τρίτης δόσης στο Ισραήλ, οπότε σύντομα θα υπάρχουν καταγεγραμμένα δεδομένα. Επιμένει: ‘ τείχος ανοσίας αποδείχθηκε ότι δεν χτίζεται με τα εμβόλια. Αν το Ισραήλ θέλει να κάνει πειράματα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε όλοι πειραματόζωα’.

Διαφώνησε και με το αν απαιτείται πλέον, μετά τους εμβολιασμούς, να ελέγχεται το εάν και κατά πόσο ο εμβολιασμένος αποκτά ικανοποιητική ανοσία έναντι του κορωνοϊού, αλλά και με το εάν καλό είναι να συμβουλευόμαστε για τον εμβολιασμό μας τον θεράποντα γιατρό μας ή τον γιατρό που εμπιστευόμαστε:’ δεν είναι μόνο τα αντισώματα. Μας είπαν ότι ένας ανοσοκατασταλμένος δεν δημιουργεί αντισώματα, αλλά ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς προστασίας… Προσωπικά ρώτησα όχι έναν αλλά πολλούς γιατρούς αν θα έπρεπε να κάνω το εμβόλιο. Ένας μου είπε κάνε το, άλλος μη το κάνεις, άλλος δεν ξέρω. Μόνος πήρα την απόφαση να εμβολιαστώ’.

Τέλος διαφώνησε και με την γνωστοποίηση των εκτιμήσεων και επιστημονικών απόψεων των ειδικών -’ κάθε μέρα και ένα μάθημα από όσα θέλουν να περνούν στον κόσμο και τα αναμεταδίδετε’, είπε χαρακτηριστικά – για να του υπενθυμίσουμε ότι η πανδημία, η διαχείριση της και τα νέα δεδομένα, αποτελούν κυρίαρχες ειδήσεις στην παγκόσμια ειδησεογραφία καθώς αφορούν την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά