Ο Δήμος Ξάνθης είναι ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας που εφαρμόζει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τα LED

Την Τετάρτη 25/08/2021 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Σύμβασης με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ».

 

Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης φωτισμού στο υπόλοιπο δίκτυο του Δήμου, το οποίο είχε ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα, υψηλής τεχνολογίας, «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED της Ελληνικής εταιρίας DASTERI SYSTEMS AE.

 

Ο Δήμαρχος κ. Τσέπελης απολύτως ικανοποιημένος από την ταχύτητα υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου υψηλής τεχνολογίας δήλωσε:

 

«Η Δημοτική Αρχή παραδίδει ένα αναπτυξιακό Έργο Υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν για τις επόμενες δεκαετίες οι συμπολίτες μας.

Επιπλέον αναβαθμίζεται ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του Δήμου σε όλη τη γεωγραφική του έκταση, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών»

.

 

Παρόντες στην τελετή Παράδοσης-Παραλαβής του Έργου ήταν: Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, η Γενική Γραμματέας κα Σοφία Ψωμά, ο Πρόεδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος της Θρακιώτικης Εταιρίας DASTERI A.E. κ. Γιάννης Δαστερίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ξάνθης.

 

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης  ανέφερε τα εξής:

 

 «Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, υιοθέτησε τις καλές πρακτικές ακόμη και της προηγούμενης διοίκησης του κυρίου Δημαρχόπουλου, η οποία υλοποίησε το πρώτο μέρος της αντικατάστασης φωτισμού μέσω του προγράμματος του ΤΠ&Δ με την λήψη δανείου 2.744.076,60 ευρώ.

 

 Έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, η Νέα Διοίκηση του Δήμου Ξάνθης προχώρησε ως ο Πρώτος Δήμος της Χώρας εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, στην υλοποίηση/ολοκλήρωση του υπόλοιπου μέρους της αντικατάστασης του φωτισμού, με μόχλευση του κόστους της Προμήθειας - Εγκατάστασης και 10ετους εγγυημένης λειτουργίας όλου του φωτιστικού εξοπλισμού από τον ιδιωτικό τομέα (με πλήρη χρηματοδότηση της επένδυσης 2.961.259,50 ευρώ από τον Ανάδοχο).

 

Με την 388/2020 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Δήμο Ξάνθης, εγκρίθηκε η Πρώτη αυτοχρηματοδοτούμενη Προμήθεια της Χώρας στον φωτισμό με αποπληρωμή της Αναδόχου εταιρίας εντός της 10ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης που προκύπτει για τον Δήμο.

 

Επιπλέον στην διάρκεια της 10ετούς εγγυημένης λειτουργίας θα παραμείνει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος (πλέον του 40% της συνολικής αξίας της επένδυσης) στο ταμείο του Δήμου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά