Μ. Τσέπελης: η περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει το έργο της ΔΙΑΑΜΑΘ- Ενεργειακή θωράκιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων με φυσικό αέριο, Γ.Π.Π και Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ

Την αποκατάσταση της χωματερής στην Κομοτηνή και την κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Ξάνθη, δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια ΑΜΘ, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Μανώλης Τσέπελης: ‘η περιφέρεια ΑΜΘ και ο περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, στηρίζουν έμπρακτα το έργο της ΔΙΑΑΜΑΘ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό. Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα, τόσο λιγότερα τέλη ταφής θα επωμιστούν οι δήμοι και κατ’ επέκταση οι δημότες’, επισημαίνει.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι ξεκινά η ΜΕΑ Καβάλας, ενώ η ΔΙΑΑΜΑΘ αποφάσισε να ξεκινήσει και την κατασκευή μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων.

Φυσικό Αέριο

Μετά την επέκταση των τοποθετήσεων φωτιστικών LED, ο Δήμος Ξάνθης , όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα θωρακίσει ενεργειακά με φυσικό αέριο σχολικά συγκροτήματα και δημοτικά κτίρια, ανάλογα και με τις διαδρομές που ακολουθεί το δίκτυο.

 Γ.Π.Π

Η υγειονομική κρίση δεν επέτρεψε και φέτος να ζήσουν τη μαγεία του λαοφιλούς θεσμού των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ντόπιοι και επισκέπτες. Παρόλα αυτά, είναι αναγκαίο για την τοπική μας κοινωνία να μην επιτρέψουμε να φθίνει ο θεσμός, επισημαίνει ο Δήμαρχος, ευχόμενος από του χρόνου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να : ‘δώσουμε στο στολίδι της Ξάνθης, την Παλιά Πόλη, ό,τι του αρμόζει. Με την έναρξη των Γιορτών να γίνεται στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού, στην πλατεία Μητροπόλεως και μια δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού’.

Το Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ στην Ξάνθη

Την ικανοποίηση του από τις εργασίες και τη διοργάνωση του 3ου πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ, το οποίο διεξήχθη στην Ξάνθη από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης.

Ο κ. Τσέπελης επεσήμανε ότι μέσω της Ένωσης δίνεται πλέον η δυνατότητα να επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά ΜΜΕ και αναδεικνύεται ο κοινωνικός ρόλος τους:’ στόχος είναι να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η λειτουργία τους προς όφελος της κοινωνίας και για ζητήματα καθημερινότητας αλλά και για θέματα έκτακτης ανάγκης’.

Παράλληλα, εστίασε και στο γεγονός ότι μέσω της Ένωσης διοχετεύονται σε όλη την Ελλάδα και προβάλλονται, πολιτιστικοί θεσμοί και γεγονότα, τα οποία φιλοξενούνται ή διαδραματίζονται σε δήμους που διαθέτουν δημοτικά μέσα ενημέρωσης.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά