Αύριο τα ‘πράσινα χαμόγελα’ στην αυλή του 5ου δημοτικού σταθμού, στις 19: 00, στο πλαίσιο των Γ.Π.Π

Μια βιωματική και διαδραστική εκδήλωση που στόχο έχει την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών συνδιοργανώνουν αύριο, στις 19:00, στην αυλή του 5ου παιδικού σταθμού, το ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Διεύθυνση δασών Ξάνθης, ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και ο Σύλλογος ROBOSPECIALISTS.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο επιμελητής της εκδήλωσης κ. Νίκος Κοσμίδης, υποψήφιος διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής , συγγραφέας, εικονογράφος-υπεύθυνος λειτουργίας ιδιωτικών παιδικών σταθμών, τα παιδιά θα μάθουν την αξία του περιαστικού δάσους της πόλης και θα γνωρίσουν τις προκλήσεις που η κλιματική αλλαγή επιφυλάσσει για το μέλλον.

Βιβλιοπαρουσίαση, επίδειξη αυτοματοποιημένης δενδροφύτευσης με τη βοήθεια ρομπότ, θέατρο με κούκλες –με μορφές ζώων-  που θα μυήσουν τα παιδιά στην έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης γνωρίζοντας τους όλες τις μορφές ζωής που μοιράζεται ο άνθρωπος πάνω στον πλανήτη, αλλά και παρουσίαση απολιθωμάτων τα οποία βρέθηκαν στην οροσειρά της Ροδόπης, το βέβαιο είναι ότι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Ακούστε τον κ. Ν.Κοσμίδη, ο οποίος στην αρχή της συνέντευξης ενημερώνει και για το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας στις ιστορικές ξεναγήσεις στην Ξάνθη της Κατοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά