Δ. Καιρίδης: μέσα στο Σεπτέμβριο ξεκινούν οι συμψηφισμοί για το 12%- Στο στάδιο της επεξεργασίας το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη

Στη διαβεβαίωση ότι εντός του Σεπτεμβρίου- μέσα στις επόμενες εβδομάδες είπε χαρακτηριστικά- θα ξεκινήσουν οι συμψηφισμοί για το 12%, μετά από ένα χρόνο αναμονής των δικαιούχων, προέβη μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αττικής της Ν.Δ., μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης και καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης αναφερόμενος στην καθυστέρηση υλοποίησης της ρύθμισης – η οποία υπενθυμίζουμε επετεύχθη μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για το θέμα- την απέδωσε σε :  ‘δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Όμως πλέον το θέμα έχει κλείσει και θα προχωρήσουν οι συμψηφισμοί εντός του Σεπτεμβρίου’.

Ο κ. Καιρίδης μαζί με τον κ. Βασίλη Φεύγα , υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ, επισκέπτεται από σήμερα το βράδυ την Ξάνθη, ενώ αύριο θα έχει επαφές με τον Μητροπολίτη, τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων , τους αυτοδιοικητικούς του Νομού και στη συνέχεια θα επισκεφθεί επιχειρήσεις της Ξάνθης.

Με την ιδιότητα του επικεφαλής του τομέα οικονομίας και ανάπτυξης της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους τοπικούς παράγοντες τους τρόπους αξιοποίησης των προοπτικών της περιοχής:’ ολοκληρώσαμε τον πυρήνα και είμαστε στο στάδιο επεξεργασίας του πορίσματος της επιτροπής. Την περιοχή, τις ανάγκες της αλλά και τις δυνατότητες της , τη γνωρίζω πολύ καλά. Κατάγομαι από την Καβάλα άλλωστε, και έχω ιδιαίτερους δεσμούς και με την Ξάνθη. Χρειάζονται υποδομές και κίνητρα προκειμένου να αξιοποιηθεί η διασυνοριακότητα της Θράκης και να θωρακισθεί ο εθνικός μας προμαχώνας. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της επιτροπής κατατέθηκαν πάνω από 120 προτάσεις τις οποίες μελετήσαμε ώστε να ενσωματωθούν στο πόρισμα’, υπογραμμίζει.

Ο κ. Καιρίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ήδη δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και στην Θράκη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι το επιχειρείν που κατάφερε να επιβιώσει στην περιοχή μετά από 10 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά και της πρόσφατης υγειονομικής, χρειάστηκε να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες.

Τέλος, επεσήμανε ότι στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων για την αναχαίτιση του κύματος ανατιμήσεων που αναμένεται και ήδη δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε πολλές ισχυρές οικονομίες, όπως π.χ. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Με έμφαση πάντως εστίασε στα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για το  β' φετινό τρίμηνο κατά το οποίο το ΑΕΠ σημείωσε εκρηκτική  αύξηση +16,2% :’ Οι δείκτες θα είναι ιδιαίτερα θετικοί και στο επόμενο τρίμηνο καθώς ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά καλά. Συνέβαλαν η κατανάλωση, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και οι επενδύσεις’, υπογράμμισε.

Ακούστε τον κ. Δ. Καιρίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά