Α.Κοσμίδης: αναμνήσεις από τη συνάντηση του με το Μίκη Θεοδωράκη στο Βερολίνο του 1980…

Ήταν Φλεβάρης του 1980 στο Βερολίνο, όταν ο τότε φοιτητής Αντώνης Κοσμίδης κλήθηκε από το πανεπιστήμιο οικονομικών, στο οποίο φοιτούσε με πολιτική υποτροφία, να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως διερμηνέας, στο Μίκη Θεοδωράκη που θα παρουσίαζε  στο κοινό το αριστούργημα του, το  CANTO HENERAL.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του, η οποία συνοδεύθηκε και με ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ξαφνικά ο Μ.Θεοδωράκης, ο Αντώνης Κοσμίδης ήταν η ‘φωνή’ και η παρέα του Μίκη... Ο Έλληνας διερμηνέας που στάθηκε δίπλα του στην ξαφνική του ασθένεια, στην προετοιμασία της συναυλίας , στη συναυλία, αλλά και στις συναντήσεις που ζητούσαν μαζί του Έλληνες και ξένοι και δεν απέφευγε κανέναν… Πλην του προέδρου Χόνεκερ, ο οποίος του έστειλε πρόσκληση για να συναντηθούν, αλλά δεν την αποδέχθηκε ο Μίκης… Εξηγεί το γιατί ο Αντώνης Κοσμίδης στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Σήμερα, που η Ελλάδα και οι Έλληνες αποχαιρέτησαν τον Μίκη, ο κ. Αντώνης Κοσμίδης μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από τη συνάντηση του και τις στιγμές που έζησε κοντά του–και με τη γυναίκα του Μίκη,  Μυρτώ- μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου…

Ακούστε τον κ. Α.Κοσμίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά