Με γοργά βήματα, προχωρούν, οι αγωγοί Φυσικού Αερίου, στην Ξάνθη.

Από το  τέρμα 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα έργα εγκατάστασης αγωγών τροφοδοσίας φυσικού αερίου, που θα καλύψουν τμηματικά όλη την Ξάνθη.

Από την περιοχή του «Φόρου» έχουν περάσει βόρεια,  προς την οδό Ηλιουπόλεως και  έχουν φτάσει στον συνοικισμό της "Κυψέλης" και βορειοδυτικά προς τη Σάρδεων.

Τα συνεργεία που εργάζονται πυρετωδώς, διανύοντας δεκάδες μέτρα καθημερινά,  σκάβουν φρεάτια σε βάθος ενός μέτρου με πλάτος πενήντα εκατοστών, σε συντονισμό και συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, ώστε όπου είναι δυνατόν να ακολουθεί η προγραμματισμένη ασφαλτόστρωση από τον Δήμο Ξάνθης, ώστε να μην υπάρχει διπλό κόστος και ταλαιπωρία από τα έργα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που στην αρχή πήγε λίγο πίσω, ως προς την έναρξη των εργασιών, οι εργολάβοι "τρέχουν" το έργο με παράλληλα συνεργία, ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και σύμφωνα με τις προβλέψεις εκατοντάδες  νοικοκυριά, που έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες, θα έχουν σύνδεση με το αέριο, αντιμετωπίζοντας με οικονομικότερο τρόπο, τη θέρμανση, αυτόν τον χειμώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά