«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με τον ‘ΠΗΓΑΣΟ’ και το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης "ο Πήγασος" σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλούν όλους τους πολίτες της Ξάνθης να συμμετάσχουν σε μια συμβολική Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, ενώ η ώρα έναρξης στις 18:00.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, με την παράκληση ότι οι ποδηλάτες θα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και να τηρούν τον Κ.Ο.Κ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά