Σ. Μωραΐτης: ο κ. Σταϊκούρας μας είπε τι δόθηκε στους επιχειρηματίες, όχι τι έχασαν…- Υποσχέθηκε συμψηφισμούς για το 12% μέχρι τέλους του έτους

Η μοναδική υπόσχεση που έλαβαν από τον υπουργό οικονομικών κ. Χ.Σταϊκούρα οι επιχειρηματίες της Ξάνθης, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, ήταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Σ. Μωραΐτη :’ ότι θα φροντίσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς να ξεκινήσουν , επιτέλους, οι συμψηφισμοί για το 12%. Ο κ. Σταϊκούρας μας είπε τι έδωσε το υπουργείο του από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τώρα, στην προσπάθεια του να αντισταθμίσει τα μέτρα που η πολιτεία επέβαλε με τα παρατεταμένα lockdown στην Ξάνθη, αλλά δεν μας είπε τι χάσαμε. Με τις επιστρεπτέες και τα υπόλοιπα μέτρα, μας είπε ότι δόθηκαν στο νομό μας 100.000 ευρώ. Όμως ο κύκλος εργασιών είναι πολλαπλάσιος… Το 70% των επιχειρήσεων μας έχει σχεδόν μηδενικό εισόδημα και αποδεικνύεται από τις φορολογικές δηλώσεις’.

Η δραματική καθυστέρηση της υλοποίησης της πρωθυπουργικής απόφασης για το συμψηφισμό του 12% - ήδη συμπληρώθηκαν 14 μήνες απίστευτης ταλαιπωρίας για τους δικαιούχους με αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις, τροποποιήσεις και εγκυκλίους επί εγκυκλίων- οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εγγράφηκε στον τρέχοντα προϋπολογισμό το απαιτούμενο ποσό για τους συμψηφισμούς. Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύθηκε ότι με τροποποίηση θα τακτοποιηθεί ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να ξεκινήσουν οι συμψηφισμοί.

Με καθυστέρηση-λόγω και των εξελίξεων στην υπόθεση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ – φαίνεται ότι ‘ξεπαγώνει’  από το παράρτημα του ενδιάμεσου φορέα και η καταβολή των ποσών από την επιστρεπτέα της περιφέρειας ΑΜΘ. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μωραΐτης ήδη γίνονται οι έλεγχοι των αιτήσεων και οι επιβεβαιώσεις.

Ακούστε τον κ. Σ. Μωραϊτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά