Αύριο Παρασκευή η ποδηλατοβόλτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Για αύριο Παρασκευή μετατέθηκε η ποδηλατοβόλτα που διοργανώνουν ο ποδηλατικός σύλλογος ‘Πήγασος΄ και το γραφείο ευρωπαϊκής πληροφόρησης ΑΜΘ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει την περασμένη Τετάρτη.

Έτσι, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης "ο Πήγασος" σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλούν όλους τους πολίτες της Ξάνθης να συμμετάσχουν σε μια συμβολική Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, ενώ η ώρα έναρξης στις 18:00.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, με την παράκληση ότι οι ποδηλάτες θα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και να τηρούν τον Κ.Ο.Κ..

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά