Χ.Ευστρατίου: 15% με 20% οι μη εμβολιασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ξάνθη- Η ΑΔΕΔΥ λέει ναι στο εμβόλιο, όχι στην υποχρεωτικότητα

‘Από τη στιγμή που πληρώνουμε όλοι την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, έπρεπε τα τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού να δίδονται δωρεάν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, και όχι να επιβαρύνεται ο εργαζόμενος, που για κάποιους λόγους, δεν εμβολιάστηκε.

Η ΑΔΕΔΥ εξαρχής τάχθηκε υπέρ του εμβολίου , λέει όμως όχι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς’, επισημαίνει ο  πρόεδρος του Ν.Τ Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο οποίος υπολογίζει ότι ένα 15% με 20% των δημοσίων υπαλλήλων στο νομό Ξάνθης δεν έχει εμβολιαστεί και υποχρεούται, για να μην πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο, να επιβαρύνεται από την τσέπη του το κόστος του τεστ.

‘Προσωπικά είμαι εμβολιασμένος, όμως κατανοώ και εκείνους τους συναδέλφους που ακούγοντας αντικρουόμενες απόψεις μελών της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας της χώρας, είναι ακόμη διστακτικοί. Δεν μιλώ για εκείνους που δηλώνουν αρνητές. Είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι χρειάζονται επιστημονική ενημέρωση για να πειστούν και να αρθούν οι επιφυλάξεις τους και όχι κυρώσεις’, επισημαίνει .

Ακούστε τον κ. Χ.Ευστρατίου.

Ο κ.Ευστρατίου, με αφορμή την επαναφορά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους δημοσίους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής από τον υπουργό εσωτερικών Μ.Βορίδη, τονίζει ότι οι υπάλληλοι σε υπηρεσίες του δημοσίου που έρχονται σε επαφή με κόσμο είναι πάρα πολλοί, από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ μέχρι τους εφοριακούς:’ επιμένουμε ότι απαιτείται επιστημονική ενημέρωση πριν την επιβολή κυρώσεων’, σημειώνει.

‘Τρύπες’ στη διάδοση του ιού στην κοινότητα από τα μέτρα

Εκείνο όμως που έντονα προβληματίζει τους δημοσίους υπαλλήλους είναι το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα γραφεία τους και να εξυπηρετούν πολίτες, υπάλληλοι που μέλη των οικογενειών τους, στο ίδιο σπίτι, νοσούν με κορωνοϊό, κάνοντας απλά ένα τεστ:’ δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα. Είναι υποχρεωμένοι, την ώρα που νοσούν τα παιδιά ή οι σύζυγοι τους, να έρχονται στην υπηρεσία μέχρι το τεστ να βγει θετικό!

Πέρα από το γεγονός ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους κοιτούν σαν …’μίασμα’, αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι εργάζονται σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού. Αυτά δεν συμβάλουν στη μη εξάπλωση του ιού...’, καταλήγει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά