Α.Καραδέδος: έκκληση προς τους Ξανθιώτες να εμβολιαστούν

Δραματική η νέα έκκληση, προς τους κατοίκους του νομού Ξάνθης, να προχωρήσουν σε εμβολιασμό από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδο :’ χάνουμε νέους ανθρώπους, χωρίς προβλήματα υγείας. Τα κρούσματα  στην Ξάνθη, σε όλο το νομό, είναι πολλά. Απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες που μέχρι τώρα δεν εμβολιάστηκαν, να κάνουν το εμβόλιο. Να μη χάνονται μέσα στην πληθώρα των πληροφοριών του διαδικτύου, των μέσων ενημέρωσης, ούτε να εγκλωβίζονται σε αχαρακτήριστες προσεγγίσεις θρησκευτικών λειτουργών, χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γιατρών που κατά 95% είναι εμβολιασμένοι’, υπογράμμισε και με έμφαση πρόσθεσε:’ με τον εμβολιασμό ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα σοβαρής νόσησης και θανάτου’.

Ο κ. Καραδέδος εξέφρασε την ανησυχία του για το εάν απαιτηθεί τελικά να εφαρμοσθούν περαιτέρω απαγορευτικά μέτρα, πράγμα που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις της νέας έξαρσης, αλλά και τον προβληματισμό του για την αύξηση του δείκτη θετικότητας σε δυο νομούς της περιφέρειας ΑΜΘ, την Ξάνθη και τη Δράμα, που ήδη πλήρωσαν βαρύ τίμημα στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας:’ δυστυχώς το πρόγραμμα εμβολιασμού και ενημέρωσης στη χώρα δεν έπεισε.

Σε όλη την Ευρώπη η επιχείρηση ενημέρωσης για τον εμβολιασμό έγινε με όρους πολιτικής. Αποδεικνύεται λάθος. Η ενημέρωση, εξ’ αρχής, ήταν ελλιπής και γινόταν σε κεντρικό επίπεδο, παρά τις προσπάθειες μας να παρέχεται ανά περιφέρεια. Έτσι χάσαμε τα σημεία αναφοράς μας. Μείναμε χωρίς σημεία αναφοράς…Έγιναν όλα με μια κεντρική, γενική, τηλεοπτική διαχείριση.

Ο πολίτης δεν πείσθηκε, τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα έμειναν σε χαμηλά επίπεδα και εμείς, εδώ στην Ξάνθη, βιώνουμε ξανά μια παλινδρόμηση που θα επιφέρει και οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ύστατη έκκληση προς τους συμπολίτες, σε όλο το νομό γιατί οι άνθρωποι μετακινούνται, να εμβολιαστούν’.

Ακούστε τον κ. Α.Καραδέδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά