Η Ε.Ι.Υ.Ε Ξάνθης καταγγέλλει τη επίθεση στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Ξάνθης σήμερα Πέμπτη

Τη φασιστική επίθεση στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης , η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης μαζί με το Σύλλογο Οικοτρόφων, σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, και ώρα 17:30,  στα προκάτ του Πανεπιστημίου της πόλης.

Η ανακοίνωση

«Το Σωματείο μας καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση θρασύδειλων φασιστών σε κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης την Τρίτη 28/09. Σε εξόρμηση που πραγματοποιούσαν μέλη Φοιτητικών Συλλόγων μοιράζοντας την απόφαση φοιτητικών συλλόγων αντιδρώντας στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

 Η στάση που κράτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, η κυβέρνηση και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός βοηθά τις φασιστικές συμμορίες για να επιτεθούν σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Είναι τεράστια η ευθύνη που έχουν για τις συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές, στα σχολεία που μαθαίνουν τα παιδιά μας, στους χώρους δουλειάς. Η καταδίκη των χρυσαυγιτών ήταν αποτέλεσμα της πάλης των εργαζόμενων, μέσα από τα σωματεία τους. Ήταν μια πάλη που δεν έγινε χωρίς θυσίες, καθώς από τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου δε γλύτωσαν έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι.

Σήμερα μπορεί όλοι αυτοί να βρίσκονται σε κατάσταση ανασύνθεσης, να δρουν μέσα από νέα μορφώματα, η δράση τους όμως παραμένει το ίδιο εγκληματική και είναι πάντα ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό. Μόνο η οργανωμένη πάλη των  εργαζόμενων μπορεί να τους απομονώσει και να βάλει ένα τέλος στην ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» που εξισώνει τον αγώνα των εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή με την εγκληματική δράση των ναζιστικών συμμοριών, που η ίδια τους στρώνει το έδαφος για να δρουν ανενόχλητες.

Καλούμε τους εργαζόμενους την πόλης μας να δώσουν δυναμικό παρών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης μαζί με το Σύλλογο Οικοτρόφων την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στα προκάτ του Πανεπιστημίου της πόλης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά