Γ.Παπαχρόνης: Δύο εξωτερικές αιμοδοσίες μέσα στον Οκτώβριο- Τις επόμενες ημέρες η τρίτη δόση εμβολίου και το αντιγριπικό εμβόλιο στους τροφίμους του Γηροκομείου Ξάνθης

Δύο εξωτερικές αιμοδοσίες , σε συνεργασία με την εξωτερική μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, προετοιμάζει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Ή Αγάπη΄ μέσα στον Οκτώβριο, ενημερώνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Παπαχρόνης.

Η πρώτη, 55η του έτους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου , από τις 9:30 π.μ έως τις 14:00 μ.μ , στο κτίριο της  Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, σε συνεργασία με το σύλλογο υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και την Αντιπεριφέρεια.

Η δεύτερη, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις 27 του μήνα, στο εμπορικό κέντρο Φλαμίγκο σε συνεργασία με το σύλλογο εργαζομένων.

Οι αιμοδοσίες είναι ανοιχτές για όλες/ους, όσες/ους  επιθυμούν να αιμοδοτήσουν.

Ο κ. Παπαχρόνης υπενθυμίζει σε όλους μας ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με σκεύασμα Pfizer/BioNTech ή Moderna μπορούν να αιμοδοτήσουν επτά ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση εάν δεν έχουν κάποια συμπτώματα.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα AstraZeneca ή Johnson & Johnson μπορούν να αιμοδοτήσουν είκοσι οκτώ ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση εάν δεν έχουν κάποια συμπτώματα.

Τέλος ενημέρωσε όσους  δεν εξυπηρετούνται από τις ώρες των εξωτερικών αιμοδοσίων, η μόνη λύση είναι η προσέλευσή τους στη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με το πρωινό ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:30πμ με 14:00μμ, και επίσης κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ και κάθε Πέμπτη πλέον από τις 17:30μμ έως τις 20:00μμ. Για το απόγευμα της Πέμπτης πάντως, ημέρα που η αγορά είναι ανοιχτή, εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησής των δυο αιμοδοσιών ο κ. Παπαχρόνης υπενθύμισε ότι μετά τις αναστολές εργασίας στο προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης, γεγονός που επηρέασε και τη διεύθυνση αιμοδοσίας του, είναι πλέον αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι εξωτερικές αιμοδοσίες, όπως και η καθιερωμένη αιμοδοσία της Δευτέρας στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης:’ έχω εξηγήσει ότι απαιτείται ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο πλέον στην διεύθυνση αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας είναι ελλιπές. Εμείς θα συνεχίσουμε το Νοέμβριο τις εξορμήσεις μας σε συνεργασία με το Παίδων και το Νοσοκομείο ‘Γ.Παπανικολάου’, το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή του στη μαραθώνια αιμοδοσία στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Ξάνθης. Ήταν μια επιτυχημένη αιμοδοσία στην οποία…συνωμότησε και το… σύμπαν! Συγκεντρώσαμε 102 φιάλες στα 102α Ελευθέρια. Οι ίδιοι άνθρωποι, επί ώρες, εξυπηρέτησαν τους αιμοδότες μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς’, επισημαίνει.

Ακούστε τον κ. Γ.Παπαχρόνη.

Πάντως την αδυναμία στήριξης των εξωτερικών αιμοδοσιών από το Νοσοκομείο Ξάνθης, ο σύλλογος της ‘Αγάπης’ αναμένεται να την καλύψει με τη συνδρομή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης:’ ήδη είμαστε σε συνεννοήσεις. Άλλωστε αρκετοί συμπολίτες μας νοσηλεύονται εκεί’ υπογραμμίζει ο κ. Παπαχρόνης.

Η αναμνηστική δόση στους τροφίμους του Γηροκομείου και η θωράκιση με τα αντιγριπικά

Οι τρόφιμοι –όπως και μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι- του Γηροκομείου Ξάνθης ήταν ανάμεσα στις πρώτες πληθυσμιακές ομάδες που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας :΄μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει η τρίτη, αναμνηστική, δόση του εμβολίου στους τροφίμους. Δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό και αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει καθώς η πλειοψηφία είχε εμβολιαστεί μαζί με τους τροφίμους. Από προσωπική εμπειρία ενημερώνω – ώστε να αξιολογηθούν αυτές οι διαπιστώσεις και από τον Ιατρικό Σύλλογο, ότι μετά από 6 με 8 μήνες τα αντισώματα αρχίζουν να μειώνονται. Οι εργαζόμενοι μας έχουν οικογένειες και παιδιά. Θα πρέπει και αυτοί να θωρακισθούν’ υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ήδη το Γηροκομείο, σε συνεργασία με τα φαρμακεία με τα οποία συνεργάζεται, θα ξεκινήσει και τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά