Σώος και αβλαβής ο νέος που εξαφανίστηκε. "Είμαι υπερήφανος για τις υπηρεσίες της Ξάνθης και για τους υπέροχους ανθρώπους της κοινωνίας μας"

Λίγο μετά την απόλυση από τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021 ένα αγόρι, σχεδόν 20 ετών,  τρόφιμος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, κινήθηκε προς το ρέμα της Χρύσας και για αρκετές ώρες αγνοούνταν η τύχη του.

 Μετά από σχεδόν 5 ώρες αγωνίας ο νέος βρέθηκε στο ρέμα στο ύψος της οδού «Εθελοντή Αιμοδότη» από τις υπηρεσίες και τους εθελοντές που κατά δεκάδες, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο «Άλεξ» ο εκπαιδευμένος σκύλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ακολούθησε τα ίχνη του νέου, μέσα από το ρέμα και μέχρι το σημείο που τελικά εντοπίστηκε, απόλυτα καλά στην υγεία του.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης του νέου, κινητοποιήθηκαν, η αστυνομία, η πυροσβεστική, η πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης, και δεκάδες εθελοντές, με τις  διασωστικές ομάδες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ενώ άμεσα κινήθηκε στο σημείο ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης που πήρε μέρος στις έρευνες, ενεργοποιώντας και υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.

Πραγματοποιήθηκε, εθελοντικά από ιδιώτη και πτήση μη επανδρωμένου  ιπτάμενου μέσου -«drone»,  ώστε να υπάρξει επιτήρηση της περιοχής και από αέρα, ώστε να διερευνηθούν σε σύντομο διάστημα δυσπρόσιτα σημεία της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της έρευνας,  συνεχάρη τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τους εθελοντές για την άμεση κινητοποίηση, δηλώνοντας υπερήφανος όπως είπε τόσο για τον χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών και των πολιτών, όσο και για την ευαισθησία των Ξανθιωτών που απέδειξαν για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους προς την κοινωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Φωτογραφίες: xanthipost. gr και xanthinews.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά