Θ. Παπαδάκης: Υπηρετούμε στο Δροσερό και στόχος μας είναι η καλύτερη αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων προς όφελος της κοινωνίας.

Στην ενημερωτική εκπομπή "Τα Νέα της Πόλης" είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεοφάνη Παπαδάκη με την ευκαιρία της κατάθεσης εκτός ημερησίας ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, μαζί με την κα. Αριάννα Παπαϊωάννου σχετικά με τα σχολεία στο Δροσερό.

Ο κ. Παπαδάκης και η κα Παπαϊωάννου υπηρετούν για περισσότερα από 10 χρόνια στο σχολείο του Δροσερού και οι εμπειρίες τους ανεκτίμητες για τη συμβολή τους στη συζήτηση του 6ου θέματος της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης της Τρίτης 12 Οκτωβρίου 2021 όπου υπάρχει εισήγηση για την αγορά οικοπέδων στην περιοχή πετρελαιοαποθηκών για τη δημιουργία σχολικών μονάδων.

Ο κ. Παπαδάκης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και 10 χρόνια, αναφέρθηκε στα κοντέινερ που υπάρχουν σήμερα στο σχολείο ως αίθουσες, στους 700 και πλέον μαθητές, στις συνθήκες που επικρατούν στις μετακινήσεις, στις αυξημένες διαρροές που παρατηρούνται κατά διαστήματα μετά την  εγγραφή των μαθητών.

Ακούστε τον κ. Θεοφάνη Παπαδάκη:

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι,  με την ερώτηση ουσιαστικά, θέλουν να διευκρινιστούν και να διερευνηθούν κάποια πράγματα που κυρίως αφορούν στην πληροφορία πως πρόσφατα το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης έχει αγοράσει το κτήριο της Μηχανικής Α.Ε. με στόχο να δοθεί για σχολική χρήση, τη δυνατότητα που υπάρχει από την πλευρά του Δήμου να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος,  ο οποίος δε διαθέτει  αίθουσες διδασκαλίας, αλλά θα μπορούσαν με κάποιες τροποποιήσεις να κατασκευαστούν και τέλος ποιος ο λόγος αγοράς οικοπέδων στην περιοχή των πετρελαιοαποθηκών.

 Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε οτι η περιοχή των πετρελαιοαποθηκών απέχει 1,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό και θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών, σε τέτοια απόσταση από τον οικισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά