Γ. Ζερενίδης: Είμαστε σε ετοιμότητα. Ευχαριστώ, από καρδιάς, όλους τους πολίτες, για την πολύτιμη συνδρομή τους

Τα Επικίνδυνα  Καιρικά  Φαινόμενα, όπως εξήγησε ο κ. Ζερενίδης αναμένονται στην περιοχή μας μετά το μεσημέρι και ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης από εχθές είναι σε αυξημένη ετοιμότητα ενεργοποιώντας  το εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» και τις υπηρεσίες να προβαίνουν σε προληπτικούς καθαρισμούς και επιτηρήσεις σε περιοχές που σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εμπειρία είναι περισσότερο ευάλωτες.

Ο κ. Γιάννης Ζερενίδης τόνισε ότι σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, αξιολογώντας συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων, ενώ σημείωσε ότι εάν αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα είτε κινούμαστε με τα πόδια είτε κινούμαστε με αυτοκίνητο δεν πρέπει να περνάμε από σημεία που έχουν σχηματίσει ροές υδάτων γιατί δεν είναι εύκολο να εκτιμήσουμε την πραγματική κατάσταση.

Θέσαμε υπόψη του Αντιδημάρχου,  τις επισημάνσεις ακροάτριας της εκπομπής, ότι στην περιοχή της Μεξικάνας έχει διαπιστώσει πως  κάποιες σχάρες δεν λειτουργούν σωστά καθώς έχουν φράξει από την ύπαρξη φύλλων από τα δέντρα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τόνισε  ότι,  θα ενημερώσει την υπηρεσία για επιτήρηση και λύση προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, άμεσα, σημειώνοντας ότι παρατηρείται σε πολλά σημεία,  να πραγματοποιείται  καθαρισμός και σε λίγες ώρες να ξαναδημιουργείτε το πρόβλημα, καθώς αυτή την εποχή τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους και η προσπάθεια των συνεργείων είναι συνεχής.

Ακούστε τον κ. Γιάννη Ζερενίδη 

Ο κ. Γιάννης Ζερενίδης,  ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες που συνδράμουν με τον εθελοντισμό τους, στις γειτονιές τους,  τον Δήμο Ξάνθης και ιδιαίτερα έναν πολίτη στην περιοχή της Μεξικάνας, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που όπως πληροφορήθηκε, καθημερινά ασχολείται με τον ευπρεπισμό της γειτονιάς του, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή είναι εξαιρετική και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης και υποδεικνύουν σημεία που έχουν πρόβλημα, ενθαρρύνοντας όλους τους πολίτες να βοηθούν με τον τρόπο αυτό τον Δήμο Ξάνθης καθώς οι πληροφορίες του είναι πολύτιμες για την άμεση αποκατάσταση δυσμενών συνθηκών που δημιουργούνται  στις γειτονιές μας.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν το  Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης: 25410-70421

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά