ΦΕΞ: ‘Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι’ από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου

Στη Ξάνθη, την πόλη που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, η ΦΕΞ πραγματοποιεί τον μουσικό και όχι μόνο κύκλο εργασιών  «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» για 16η χρονιά. Ταξιδεύοντας μαζί του, στόχος είναι τόσο η γνωριμία με το μεγάλο αυτό συνθέτη και άνθρωπο, αλλά και με την ίδια την πόλη.  Τι ήταν εκείνο που τον γοήτευε; Ποια ήταν τα στοιχεία για τα οποία άλλοτε μιλούσε με τόσο πάθος κι άλλοτε τον εκνεύριζαν;

Για τη φετινή διοργάνωση που ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο διευθυντής της ΦΕΞ, κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος.

Ακούστε τον κ. Π. Ξανθόπουλο.

Στον πρώτο κύκλο των εργασιών «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» θα γίνουν συζητήσεις  με τους φίλους και συνεργάτες του.  Θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα μιλήσουν για τον Μάνο Χατζιδάκι. Έχουν καταγραφεί περισσότερες από 15 ώρες συνεντεύξεων. 

Στον δεύτερο κύκλο «2-3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙΑ  ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ» οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1.500 μαθητών κάθε χρόνο που είτε επισκέπτονται  το μουσείο για το πρόγραμμα «Μουσική στο Μουσείο» είτε σε δράσεις που οργάνωσε η ΦΕΞ στα σχολεία και σε άλλους χώρους με την συνεργασία των τμημάτων μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων: Ιονίου, Μακεδονίας, ΤΕΙ Άρτας, Τσελιάμπινσκ Ρωσίας, Φιλιππούπολης Βουλγαρίας και Αδριανούπολης Τουρκίας.

Στον τρίτο κύκλο «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξαιρετικές συναυλίες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος κατά τη φετινή διοργάνωση θα συζητηθεί και η πρόταση του Νίκου Κηπουργού, που αφορά την ένταξη θεματικών ενοτήτων –π.χ ο ραδιοφωνικός Μάνος, ο κινηματογραφικός Μάνος κ.α- κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη διοργάνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά