Λειτουργεί από χθες, το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών και ραντάρ παρακολούθησης στον Έβρο

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα πλέον να έχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τα 180 χιλιόμετρα, στα παραποτάμια σύνορα και στα 12 χιλιόμετρα, των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Λειτουργεί από χθες,  το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών και ραντάρ παρακολούθησης στον Έβρο και από τις πρώτες ώρες των δοκιμών, οι υπεύθυνοι έχουν την αίσθηση ότι,  όλα αλλάζουν στην περιοχή, καθώς η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που τα "μάτια" λειτουργούν και δίνουν  "on time" πληροφορίες, τόσο στα Κέντρα επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, όσο και  στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Κατεχάκη.

Οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τις επιχειρήσεις σε όλη τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, ευελπιστούν ότι θα έχουν πλέον πραγματική εικόνα της κατάστασης και θα μπορούν να ακολουθούν με ακρίβεια την πορεία των τεκταινομένων, από άκρη σε άκρη, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εκτιμούν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν, το πρόγραμμά τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, οι ελληνικές αρχές μπορούν από χθες Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021,  να έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τα 180 χιλιόμετρα στα παραποτάμια σύνορα με την Τουρκία και στα 12 χιλιόμετρα των χερσαίων συνόρων, ενώ αστυνομικοί στα Κέντρα Επιχειρήσεων μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει ακόμη και ένα χιλιόμετρο μέσα στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Η δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων θα διαρκέσει ένα μήνα, από χθες, όπου θα πραγματοποιηθούν, αν αυτό κριθεί αναγκαίο,  διορθώσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία,  ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ» για την «σφράγιση» του Έβρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: tvopen

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά